Review Art Speak Solid Core Silver

in Hi-Fi (837) | Reviews (668) | Hifi recensies (298) | Accessoires (69) | Bekabeling (48) |


Artspeak Solid Core Silver

Intro

 • Alpha-Rating

 • Beoordeeld 4 sterren
 • Super!
250 per set

 • Art Speak Solid Core Silver
 • Getest door:
 • Gepost op: :
 • Laatst aangepast: 2017-08-08
 • Bouwkwaliteit
  Schrijver: 63%
 • Klankbalans
  Schrijver: 83%
 • Geluidsbeeld
  Schrijver: 78%
 • Prijs
  Schrijver: 79%

Conclusie:

De Art Speak Solid Core Silver ervaren we als een makkelijke en ontspannen speakerkabel die we tijdens de tests niet kunnen betrappen op grote fouten. Bovendien houdt deze kabel niet veel ruimtelijke informatie achter, waardoor het luisteren als een beleving wordt ervaren. Het is een beetje een goed gemanierde allemansvriend die niet zo snel boos wordt als je hem tot het uiterste drijft. Wij verwachten dat deze Solid Core Silver een uitstekende match vormt met een wat koele, meer analysisch klinkende set.

De Solid Core Silver is afkomstig van het Nederlandse Art Speak. Uiterlijk heeft deze Solid Core Silver niet heel veel om over op te scheppen. Een nylon mantel met een paar solid core zilveren geleiders die zijn voorzien van afscherming en plastic ogende banaanstekers. Netjes, maar het oogt niet heel erg high-end. Maar, zoals vaker, schijn bedriegt! Al bij de eerste klanken via deze Solid Core Silver speakerkabel horen we dat dit niet ‘zomaar’ een speakerkabel is.

Onze referentieset is zeer neutraal van karakter en dit neutrale karakter heeft niet veel nodig om met een minder goede opname of (te) luide mastering onprettig te klinken.

Hier ondervinden we met de Solid Core Silver beslist geen last van, de puur zilveren solid core geleiders zijn hier beslist debet aan. Zilver is namelijk niet hard of scherp zoals soms wel eens wordt beweerd. Wanneer de fabrikant kiest voor een goede (zachte) kwaliteit zilver, dus niet het hardere zilver dat door een juwelier wordt toegepast, dan zal dit de klankeigenschappen alleen maar ten goede komen. Zo ook bij de Solid Core van Art Speak.

Goed

Warm karakter

Rust

Minder goed

Mist een fractie transparantie

 • Geef een reactie

  U dient aangemeld te zijn indien u iets wilt schrijven.


  Gerelateerde items? Zie ook: