Nieuwe buizenversterker van Amare Musica

De Octogenius Diamond Mono Power Amplifier van Amare Musica

Het Poolse Amare Musica heeft een nieuwe mono-eindversterker gebaseerd op de Russische DHT GM70 triode uitgebracht. Buizen dus!

Buizenversterkers blijven geliefd. Vanuit het oosten van Europa zien we regelmatig mooie nieuwe buizenapparatuur verschijnen. Zoals deze Octogenius Diamond Mono Power Amplifier. Het betreft een buizen-eindversterker opgebouwd rondom de Russische DHT GM70 triode, als driver wordt een 300B ingezet. Het uitgangsvermogen bedraagt 80 Watt in puur klasse A. Enig ‘nadeel’ is natuurlijk dat u voor stereoversterking een setje van deze monoblokken nodig hebt. Overigens zijn er diverse innovatieve zaken in de Octogenius Diamond verwerkt. Zo is de volumeregeling opgebouwd uit een set relais en nauwkeurige weerstanden.

Techniek

De hoofdprint is gehard en bevat onder meer PTFE-voeten, WBT speaker aansluitingen en koppelcondensatoren van Jensen. Verder  vindt u condensatoren van Mundorf in de voeding. Het frequentiebereik van de versterker loopt van 8 Hz tot 40 kHz, de ingangsimpedantie bedraagt 40 kOhm. Een stevig en smaakvol vormgegeven chassis plus de bijbehorende trafo zorgt voor een totaal gewicht van 56 kilo per unit.

Gerelateerde berichten

Tune Inn

Virtuele tour en demoweek voor Tune Inn

Op de website van Tune Inn nemen geïnteresseerden een kijkje in de winkel. Potentiële klanten die een eindje verderop wonen, verkennen op die manier alvast de hifizaak. Daarnaast is er nog meer nieuws, want de Alkmaarse winkel houdt van 19 t/m 23 november een demoweek over streaming audio.

1 reactie

Geef een reactie