Het Duitse Burmester bestaat 40 jaar

De nieuwe Burmester 159 (bron afbeelding: https://www.fidelity-magazin.de/2017/07/23/40-jahre-burmester-audiosysteme/)

Burmester is opgericht in 1977 en bestaat dus alweer 40 jaar. En daar hoort natuurlijk een mooi aufiofiel apparaat bij.

Burmester vierde afgelopen vrijdag haar 40-jarig bestaan met een dikke 400 gasten. Tijdens dat feest werd ook een mooie primeur getoond in de vorm van een gloednieuwe eindversterker. De Burmester 159 is zonder meer een geweldenaar. Hij weegt maar liefst 175 kilo en omdat het een monoblock betreft hebt u er twee nodig voor stereogeluid. Om het nog maar helemaal niet te hebben over een surroundsysteem. Aan deze versterker hangt een prijskaartje voorzien van een bedrag met zes nullen. Mogelijk is het kleinood daardoor niet bereikbaar voor iedere audioliefhebber.

Hommage

Veel is er nog niet bekend over de stevig geprijsde versterker. Wel duiken hier en daar foto’s op, van de eerste link hebben wij de bijgaande foto gebruikt. De weg van prototype naar uiteindelijk serieproduct schijnt niet eenvoudig geweest te zijn. De 159 is feitelijk een hommage aan de in 2015 overleden grondlegger en creatieve genius Dieter Burmester. Zijn ideeën betreffende een mono einversterker zijn zo ongeveer een op een terug te vinden in deze nieuwe ultieme versterker van het Duitse merk.

2 reacties

  1. Eens, eens moet ik er 1 hebben, een audiocompenent van Burmester. Ik vind dat chroom geweldig,

    Op you tube staan prachtige filmjes met Burmester.
    Je kan alles custom laten maken door hun, en hou je van goud of koper dan kan mischien zelfs een monoblok 159 in het goud.

Geef een antwoord