web analytics

Thorens TD 907, link naar traditioneel verleden

De Thorens TD 907

Thorens heeft een nieuwe platenspeler met typenummer TD 907 uitgebracht. Ter herinnering aan de TD 150 en TD 170 uit de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw.

De ontwikkelaars van de nieuwe Thorens TD 907 stelden een correcte klankweergave en dynamiek voorop bij het ontwerpen. Maar ook gebruiksvriendelijkheid, een flexibele configuratie, uitbreidbaarheid én een klassiek uiterlijk wogen zwaar mee. Het subchassis is gemaakt van aluminium en POM, een harde kunststof. Het leidt tot een geheel dat over uitstekende dempingseigenschappen beschikt en tegelijkertijd zeer stijf is. De TD 907 is een snaaraangedreven type met een AC synchroonmotor als basis. Het binnenwerk (subchassis) is instelbaar.

Toonarm

De flexibele opbouw maakt het mogelijk om een scala aan 9 en 10 inch toonarmen in te zetten. Twee van de drie voeten van de draaitafel zijn instelbaar, zodat u het geheel mooi waterpas kunt opstellen. De prijs is nog niet bekend op moment van schrijven. Voor vinylliefhebbers die van retrolooks in combinatie met moderne techniek houden lijkt het echter een zeer interessant apparaat. Klassiek ogende hifi-apparatuur is sowieso in momenteel, dus mogelijk vindt u er passende randapparatuur bij. Een mooie buizen(voor)versterker, bijvoorbeeld.

Gerelateerde berichten

Mark Levinson No 585 showtime

De Mark Levinson 585 geïntegreerde versterker is de waardige opvolger van de No. 383. Geheel aangepast aan het huidige tijdperk beschikt de No 585 over een ingebouwde USB-DAC. Of 585 ook werkelijk beter klinkt dan de gelouterde 383 kunt u zelf beluisteren op 22 januari bij Sound Gallery.

3 reacties

  1. haha, t zal wel een vermogen kosten, vroeger stonden die dingen bij iedere armlastige student op zn kamer tussen de broodkruimels, opgebrande buizen, condensatoren en weerstandjes, niet te vergeten de plakkende restanten van een boterham met jam. Audiofiel luisteren is tegenwoordig een soort elitair voorrecht geworden. Tja, globalisering weetjewelweetjeniet.

Geef een reactie