Review NAD C338 versterker

in Hi-Fi (719) | Reviews (272) | Versterkers (94) | Geïntegreerd (32) | Recensies (592) |


NAD C338

Intro

 • Alpha-Rating

 • Beoordeeld 5 sterren
 • De beste!
699

 • NAD C338
 • Getest door:
 • Gepost op: :
 • Laatst aangepast: 2017-06-16
 • Bouwkwaliteit
  Schrijver: 75%
 • Inzetbaarheid
  Schrijver: 100%
 • Weergave
  Schrijver: 90%
 • Prijs
  Schrijver: 100%

Conclusie:

NAD heeft zijn naam zonder twijfel waargemaakt met deze interessante instapper. De NAD C338 komt heerlijk energiek over. Met 50 watt per kanaal in 8 Ohm moet de C338 de meeste luidsprekers wel op normaal niveau kunnen aansturen. Tel daar bluetooth, wifi, phono en zelfs een dac en analoge ingangen bij op en er ontstaat een zeer veelzijdig apparaat. Alpha Approved!

NAD staat met name bekend om betaalbare spullen die bovengemiddeld goed presteren. Denk aan de befaamde 3020. Of – naar onze mening – de M2. En zo zijn er vast nog meer voorbeelden te verzinnen. Wij pakken nu de bijzonder betaalbare NAD C338 en zetten hem in het rek. Hoe goed kan een versterker van 699 euro klinken?

Wie de nieuwe NAD C338 uitpakt en bekijkt zal wellicht denken: “vlieggewicht, antennes… kan niets zijn”. Weet echter dat het tegenwoordig prima mogelijk is een versterker van één kilogram te maken die uitstekend presteert. Met de komst van schakelende technieken gaat de regels van kilo’s niet meer op. Zeker niet als u daar streaming bij optelt. Daar zijn geen gestabiliseerde loopwerken voor nodig. Simpelweg een netwerk-controller en een rekenhart.

De NAD C338 levert een gemodificeerde Hypex klasse-D versterker, Google Cast en Spotify Connect om te streamen, een phono-stage, optisch en coaxiaal in, bluetooth en tenslotte drie analoge ingangen. Daarmee is het een bijzonder compleet pakket. Zowel voor analoge als ‘digitale’ liefhebbers.

Goed

Klinkt erg fijn

Breed inzetbaar

Verrassend goede DAC

Minder goed

Afstandsbediening is wat beperkt

Vermogen houdt niet echt over

 • Heel mooie versterker. Vooral het feit dat het midden vrij van ruwheid is. Prima.

  Heb zelf een eenvoudige klasse d versterker met 2 keer 40 watt en dat is voldoende met mijn bookshelfs van 87db. Mooie controle, gaan heel luid en geen clipping.

  De watts doen er met gewone speakers meestal niet echt toe vind ik. Als ze maar stabiel zijn.

 • Geef een reactie

  U dient aangemeld te zijn indien u iets wilt schrijven.


  Gerelateerde items? Zie ook: