web analytics

HDTracks gaat MQA streamen

Via audiostream zijn we te weten gekomen dat HDTracks waarschijnlijk eind dit jaar met een eigen streaming service gaat komen. Ze gaan de high-res streams inpakken met de welbekende MQA-codec.

Natuurlijk heeft HDTracks niet de infrastructuur – of kennis op gebied van management, app ontwikkling, etc – om zo even een streaming service te lanceren. Om dat te realiseren zijn ze een samenwerking aangegaan met 7digital. Een welbekende aanbieder van digitale radio en (muziek)diensten. 7digital werkt voornamelijk business to business. Een van de grotere klanten is LastFM.

Nog veel onduidelijk

Wanneer de nieuwe streamingdienst klaar is voor lancering weten we niet. Ook is onduidelijk wat het gaat kosten, wat het aanbod gaat zijn en of de dienst überhaupt naar Nederland gaat komen. Kortom: we kunnen nog niet veel zeggen. Behalve dan dat er iets nieuws zit aan te komen!

 

Gerelateerde berichten

Xingo – hifi.nl – overgenomen door Zhomer Media Business

NIEUWS – Niet echt hifi-nieuws, maar wel zeker het vermelden waard. Xingo – de uitgeverij achter hifi.nl – is overgenomen door Zhomer Media Business. Zhomer is een Nederlands bedrijf dat internationaal opereert. Dat kan natuurlijk gunstig zijn voor Xingo dat nu alleen in Nederland opereert. 

Buffalo DSD PacketVideo

NAS-systeem voor het afspelen van DSD-audio

Tijdens de afgelopen High-End in München toonde Buffalo een demo-opstelling voor het afspelen van DSD-audiobestanden via DLNA (Digital Living Network Alliance). Het systeem vloeit voort uit een partnership tussen Buffalo en PacketVideo Corporation, ontwikkelaar van de Twonky Media Server. Samen realiseren ze NAS-oplossing voor DLNA-compatible DSD-audiobestanden.

Geef een reactie