web analytics

HDTracks gaat MQA streamen

Via audiostream zijn we te weten gekomen dat HDTracks waarschijnlijk eind dit jaar met een eigen streaming service gaat komen. Ze gaan de high-res streams inpakken met de welbekende MQA-codec.

Natuurlijk heeft HDTracks niet de infrastructuur – of kennis op gebied van management, app ontwikkling, etc – om zo even een streaming service te lanceren. Om dat te realiseren zijn ze een samenwerking aangegaan met 7digital. Een welbekende aanbieder van digitale radio en (muziek)diensten. 7digital werkt voornamelijk business to business. Een van de grotere klanten is LastFM.

Nog veel onduidelijk

Wanneer de nieuwe streamingdienst klaar is voor lancering weten we niet. Ook is onduidelijk wat het gaat kosten, wat het aanbod gaat zijn en of de dienst überhaupt naar Nederland gaat komen. Kortom: we kunnen nog niet veel zeggen. Behalve dan dat er iets nieuws zit aan te komen!

 

Gerelateerde berichten

Marantz nieuwe line-up

D&M Conferentie 2017 – Transparant Unity

Het sleutelwoord van dit jaar bij de D&M conferentie – of eigenlijk Sound United – is duidelijk: helderheid. Een fusie – of overname – vereist natuurlijk uitleg. En dat is gedaan tijdens de presentatie van Kevin Duffy; CEO van Sound United. De nieuwe koers houdt de merken van D&M in ere. Polk, Definitive Technology en […]

Geef een reactie