Fins HPC presenteert spectaculaire compressiemethode

HPC presenteert Finse compressiemethode

Veel compressiemethoden laten te wensen over. Wilt u goede kwaliteit, dan levert dat grote bestanden op. Het kan ook anders, zo bewijst HPC!

In Finland is een spectaculaire nieuwe compressiemethode ontwikkeld. De volledig hardwarematige oplossing zorgt voor een enorme compactheid van het geluid. De uitvinders demonstreerden het geheel op YouTube. Ter demonstratie werd een set Amphion speakers – ook uit Finland afkomstig – voorzien van stevige compressie. Het beste resultaat wordt behaald als er pre-compressie op de bijbehorende laptop plaatsvindt. Enige bijwerking tot nu toe is een vervelend kraakgeluid. Mogelijk wordt daar nog iets aan gedaan.

HPC

Toegegeven: een beetje komkommernieuws. Maar het Youtube-kanaal HPC is wel degelijk interessant voor een ieder die een beetje van techniek houdt. Leuk voor als u even een verloren momentje hebt. En – eerlijk is eerlijk – deze vorm van compressie toepassen op high-end speakers is eigenlijk best een beetje pijnlijk om naar te kijken. Mocht u erg gevoelig zijn dan raden we af om de net genoemde link te openen.

6 reacties

  1. Hmmm, vervelend kraakgeluid is het enige? Is toch al genoeg om niet spectaculair te noemen? Maar nieuwsgierig als ik ben ga ik toch eens kijken alvorens mijn verdere mening klakkeloos neer te zetten;-)

Geef een antwoord