Bespaar flink op Apple Music-abonnement

Bespaar geld op Apple Music met het 'verborgen' jaarabonnement

Normaal gesproken kost een abonnement op Apple Music voor niet-studenten €9,99. Maar dat kan op jaarbasis een heel stuk goedkoper!

Apple biedt zijn eigen muziek-streamingdienst voor de standaardprijs van €9,99 per maand aan. Geheel in lijn met wat de concurrentie doet. Maar even verder spitten in de accountsettings levert een goedkopere optie op! In plaats van €9,99 per maand kunt u namelijk ook kiezen voor een jaarabonnement van €99. Scheelt €20 op een jaarabonnement. Het rare is dat Apple eigenlijk geen reclame maakt voor deze mogelijkheid. Sterker nog: dit aantrekkelijke abonnement zit behoorlijk verstopt.

Apple Music activeren

Allereerst moet u een Apple Music-abonnement hebben lopen. Is dat niet het geval, dan activeert u simpelweg op uw i-apparaat het proefabonnement van 1 maand. Te vinden in de app Muziek. Is dat abonnement eenmaal actief, dan tikt u – nog steeds in de app muziek – op Voor jou, op de onderste menubalk te vinden. Tik dan op de profielknop rechtsboven in beeld, gevolgd door een tik op Bekijk Apple ID. In het nieuw geopende paneel veegt u een stukje naar beneden om daar op Abonnementen te tikken. Tik op Apple Music – abonnement en kies vervolgens de optie Individueel (1 jaar) a €99. C’est ça.

3 reacties

 1. Volgens mij kan het nog goedkoper door iTunes kaarten te kopen via Hema of kruidvat die vaak aanbiedingen hebben met die kaarten, soms wel 20%!!
  Dus als je 12 maanden krijg voor 100,- en je koopt een kaart met korting betaal je 100,- en krijg je 120,- heb je dus 2 maanden gratis en hou je nog eens 20,- over voor het volgende jaar.

  Muziek kopen bij iTunes vind ik nogal nep, je betaal bijna de gewone prijs van een cd maar je krijg een bestandje die voor 80% gecomprimeerd is?

  1. Helemaal mee eens. Ik zou nooit betalen voor gecomprimeerde content. Dan gewoon lekker de lossless versie aanschaffen en wellicht een gecomprimeerde versie zelf maken.

 2. Ik heb een grote verzameling van cd’s en lp’s van artiesten die ik goed vind.
  Overige albums en songs koop ik met iTunes, dus ik hoef niet te streamen met spotify of iets anders. Deezer is er ook.

  Dus waarom zou ik een abbo nemen?
  Ik heb wel spotify, maar door de reclame heb ik geen zin meer om het te gebruiken.

Geef een antwoord