web analytics

Apple’s HomePod gewapend met zeven tweeters

Apple's nieuwe HomePod

Apple’s gloednieuwe HomePod slimme speaker is voorzien van zeven directionele hoorntweeters, een subwoofer én een stevige CPU.

Apple heeft besloten ook mee te willen doen met de race – zo lijkt het – om de ‘slimste speaker’. Het resultaat is de HomePod. Volgens de fabrikant moet het een uitstekend klinkend kleinood zijn. Daarvoor zorgen onder meer zeven gerichte hoorntweeters en een nette sub. Verder is voorzien in DSP, deze wordt afgehandeld door een A8 CPU. Een tamelijk stevig exemplaar die normaliter als hoofdprocessor (of beter: SoC) fungeert in onder meer de iPhone 6 (Plus). Siri is vanzelfsprekend de centrale spil bij dit apparaat. Zeg ‘Hey Siri’ en de luidspreker luistert naar uw vraag en zorgt vervolgens – hopelijk – voor een passend antwoord.

Privacy

Apple zegt veel gedaan te hebben aan privacy. Zo wordt er niets ‘naar huis’ verzonden door de speaker zolang deze niet in de ‘luistermodus’ is gezet middels ‘Hey Siri’. Daarnaast worden gesproken vragen en opdrachten versleuteld via een anoniem Siri-ID. Hetgeen betekent dat de doorgestuurde spraakfragmenten in principe nooit zijn terug te leiden naar een specifieke gebruiker. Voor de rest meet de HomePod de luisterruimte zelfstandig door en wordt het geluid automatisch geoptimaliseerd. En dat is natuurlijk wederom een klus voor de A8. De HomePod moet vanaf december dit jaar beschikbaar zijn, voor een prijs van $349.

Gerelateerde berichten

Winnaars EISA-awards bekend

Elk jaar kiezen vijftig Europese bladen uit zo’n twintig landen de beste elektronicamerken van het moment. Deze tijdschriften zijn verenigd in de European Imaging and Sound Association (EISA). De EISA-awards worden uitgereikt aan producten uit zes productgroepen, namelijk hifi, beeld, fotografie, auto-apparatuur, home theater en mobiele apparaten.

Live Stream – Interview Mark Otten

Komende zaterdag gaan we een live interview houden met Mark Otten. Een beroemde dj én docent aan meerdere hogescholen, waaronder het Haarlems Conservartorium. Daarnaast heeft hij een eigen bedrijf voor coaching van nieuw talent en produced hij nog met regelmaat voor Armada en AFT:HRS. Kortom: een man die weet wat er speelt in de muziekwereld. 

Geef een reactie