web analytics

Apple’s HomePod gewapend met zeven tweeters

Apple's nieuwe HomePod

Apple’s gloednieuwe HomePod slimme speaker is voorzien van zeven directionele hoorntweeters, een subwoofer én een stevige CPU.

Apple heeft besloten ook mee te willen doen met de race – zo lijkt het – om de ‘slimste speaker’. Het resultaat is de HomePod. Volgens de fabrikant moet het een uitstekend klinkend kleinood zijn. Daarvoor zorgen onder meer zeven gerichte hoorntweeters en een nette sub. Verder is voorzien in DSP, deze wordt afgehandeld door een A8 CPU. Een tamelijk stevig exemplaar die normaliter als hoofdprocessor (of beter: SoC) fungeert in onder meer de iPhone 6 (Plus). Siri is vanzelfsprekend de centrale spil bij dit apparaat. Zeg ‘Hey Siri’ en de luidspreker luistert naar uw vraag en zorgt vervolgens – hopelijk – voor een passend antwoord.

Privacy

Apple zegt veel gedaan te hebben aan privacy. Zo wordt er niets ‘naar huis’ verzonden door de speaker zolang deze niet in de ‘luistermodus’ is gezet middels ‘Hey Siri’. Daarnaast worden gesproken vragen en opdrachten versleuteld via een anoniem Siri-ID. Hetgeen betekent dat de doorgestuurde spraakfragmenten in principe nooit zijn terug te leiden naar een specifieke gebruiker. Voor de rest meet de HomePod de luisterruimte zelfstandig door en wordt het geluid automatisch geoptimaliseerd. En dat is natuurlijk wederom een klus voor de A8. De HomePod moet vanaf december dit jaar beschikbaar zijn, voor een prijs van $349.

Gerelateerde berichten

Spotify groeit en breidt functionaliteit uit

Online muziekaanbieder Spotify groeit met betrekking tot de gebruikersaantallen gestaag verder. Zo zijn er momenteel op maandbasis al meer dan 20 miljoen gebruikers, waarvan een kwart betaalt voor de dienst. Tevens hebben ze bekend gemaakt functionaliteit toe te voegen die het ontdekken van nieuwe muziek eenvoudiger moet maken. Populair De cijfers en de snelheid waarmee […]

Geef een reactie