web analytics

Akiko Audio Black Box voor doe-het-zelver

Een Akiko Black Box

Akiko heeft een nieuwe ‘power conditioner’ voor inbouw in bestaande apparatuur ontwikkeld. HF-ruis moet er met de Black Box effectief mee onderdrukt worden.

De nieuwe Black Box van Akiko Audio is inderdaad niet veel meer dan een klein zwart kastje. Heel opvallend is dat er slechts één aansluitdraad uit komt. Het is de bedoeling dat u deze geel-groene aarddraad elders in de kast van een apparaat op het centrale aardingspunt aansluit. Iets voor de echte DHZ’er dus. Daarbij wel als kanttekening dat u heel goed op moet letten dat de centrale aarding ook na inbouw van dit kastje goed contact blijft maken. Om te voorkomen dat er potentieel levensgevaarlijke situaties ontstaan.

Enkeldraadssyteem

Op z’n zachtst gezegd apart is dat de Black Box – in verschillende uitvoeringen leverbaar – over slechts een enkele aansluitdraad beschikt. Er ontstaat dus nergens een elektrisch gesloten circuit. Ondanks dat meldt de fabrikant dat plaatsen van het kastje in een apparaat of desnoods bij het centrale aardingspunt van uw meterkast voor effectieve HF-ruisonderdrukking zorgt. Details in muziek worden beter hoorbaar, net als ruimtelijke informatie. De Black Box is volgens Akiko gebaseerd op de Audio Powerconditioner Corelli. De zwarte kastjes gaan – afhankelijk van de uitvoering – voor een bedrag tussen de €250 en €350 over de toonbank.

Gerelateerde berichten

AKG K545

IFA 2013: nieuwe hoofdtelefoons van AKG

AKG zet de toon op het gebied van design en innovatie met de introductie van drie nieuwe hoofdtelefoons op de IFA. De uitdrukking ?klein maar fijn? is op het lijf geschreven van de AKG K323 XS in-ear hoofdtelefoon, één van de kleinste en lichtste hoofdtelefoons ter wereld.

1 reactie

Geef een reactie