Spotify komt mogelijk met eigen hardware

Dave Zatz ontdekte de Spotify banenadvertentie met link naar komende hardware

Hoewel Spotify een puur softwarematige dienst is, lijken er aanwijzingen te zijn richting een eigen hardwareproduct. Of het echt gaat gebeuren?

Dave Zatz van Zatz Not Funny ontdekte in een personeelsadvertentie van Spotify de mogelijk komende hardware van de dienst. Gezien het feit dat een van de aangeboden banen de functie ‘Product Manager – Voice’ betreft, is de kans op een stemgestuurd apparaat groot. Tegelijkertijd worden in de advertentie ook dingen als de Pebble Watch, Amazon Echo en Snap Spectacles genoemd. Als u dit drietal combineert zou een toch wat vreemd geheel ontstaan, denk aan een stemgestuurde bril met ingebouwde oordopjes. Waarschijnlijk zal het – gokken we – eerder richting een slimme speaker met spraakherkenning gaan. Inclusief uiteraard ondersteuning voor de muziekdienst.

Spotify Watch?

Ook zou een slim horloge dat via spraakherkenning de Spotify-app op uw smartphone aanstuurt een optie kunnen zijn, zoals een van de reaguurders op de genoemde pagina suggereert. Voorlopig is het gewoon afwachten, de kans bestaat natuurlijk dat er uiteindelijk helemaal niks verschijnt. Uiteindelijk kunnen dit soort wilde plannen immers ook gewoon verzanden waarna de nieuw aangenomen managers met stille trom weer vertrekken.

Geef een antwoord