Review Libratone Q Adapt on/in ear hoofdtelefoons

in Personal Audio (292) | Reviews (746) | Personal Audio Reviews (128) | Hoofdtelefoons (91) | In Ear (13) | On Ear (16) |


Libratone Q Adapt

Intro

 • Alpha-Rating

 • Beoordeeld 4.5 sterren
 • Absurd goed
179 - 249

 • Libratone Q Adapt
 • Getest door:
 • Gepost op: :
 • Laatst aangepast: 2017-05-26
 • Afwerking
  Schrijver: 90%
 • Comfort
  Schrijver: 80%
 • Sound
  Schrijver: 80%
 • Prijs
  Schrijver: 75%

Conclusie:

We hebben met veel plezier geluisterd naar de twee Libratone Q Adapt hoofdtelefoons. Het zijn zeer verschillende producten (in-ear en on-ear) en ze vertonen klankmatig duidelijk overeenkomsten. De on-ear hoofdtelefoon is draadloos en heeft vier niveaus van noise cancelling. Hoewel de beste geluidskwaliteit via een kabelverbinding bereikt wordt, hebben we in de praktijk vooral de draadloze functie gebruikt. Omdat het zo makkelijk is, en omdat de kwaliteitsverschillen niet enorm groot waren. De Q Adapt in ear vonden we prettig omdat deze makkelijk in gebruik is. In ears zijn meestal lastige dingen waar we met een hoop gepriegel de goede siliconen oordopjes op de driver draaien. Niets daarvan bij de Q Adapt in ear, en verder is de variabele noise cancelling hierbij fijn om het gewenste niveau tussen omgevingsgeluid en muziek in te stellen. Kortom: warm aanbevolen deze headsets van Libratone.

Libratone kennen we van de portable speakers, zoals de Zipp-serie die we onlangs beoordeelden. Het Deense merk begeeft zich ook in de hoofdtelefoonmarkt, en wel met twee versies: on-ear en in-ear. We luisteren naar de nieuwe Q adapt-serie.


We beginnen met de on-ear versie van de Libratone. We laten deze eerst even goed inspelen, en dat is bij deze echt nodig. Zo ‘vers uit de doos’ klinkt deze echt niet prettig; stroef, opdringerig. Na zo’n 200 uur is er veel meer souplesse in de klank en kunnen we onderzoeken wat de Libratone on ear kan.

Nou, dat is heel wat. Het is primair een draadloze headset (Bluetooth), maar u kunt ook een gewone 3,5 mm stereokabel aansluiten. Wel zo prettig voor compatibiliteit. En als bonus zien we een ‘NC’-functie: noise cancelling. Het is de eerste headset die we testen waarbij er drie niveaus van noise cancelling mogelijk zijn; u kunt kiezen uit 100% (minder dan 10% omgevingsgeluid), 50% (30% omgevingsgeluid), passieve noise cancelling (60% omgevingsgeluid). En als laatste zien we een microfoon. Om te bellen natuurlijk.

Goed

Mooi gemaakt

Prima sound

Fijne app

Goede noise-cancelling

Minder goed

In-ear is alleen lightning

On-ear: noise cancelling laat windruis horen

Geef een reactie

U dient aangemeld te zijn indien u iets wilt schrijven.


Gerelateerde items? Zie ook: