Review KEF LS50 Wireless

in Hi-Fi (971) | Reviews (754) | Hifi recensies (351) | Luidsprekers (142) | Actief (30) | Streaming Audio Reviews (114) | Streamers (46) | Streaming Audio (333) |


KEF LS50 Wireless

Intro

 • Alpha-Rating

 • Beoordeeld 3.5 sterren
 • Erg goed!
2300

 • KEF LS50 Wireless
 • Getest door:
 • Gepost op: :
 • Laatst aangepast: 2017-05-29
 • Bouwkwaliteit
  Schrijver: 100%
 • Inzetbaarheid
  Schrijver: 70%
 • App
  Schrijver: 40%
 • Klank
  Schrijver: 85%
 • Prijs
  Schrijver: 85%

Conclusie:

KEF zet met de LS50 Wireless een aantrekkelijke, moderne versie van de legendarische LS50 neer. De 'Wireless' versie combineert de LS50-sound met streaming. En dat is voor de meeste liefhebbers precies wat ze zoeken.

Hoewel de streamer in de LS50 in basis goed werkt, moet er nog wel wat aan de app gebeuren. We missen nog wat gemak en functies. Het wordt elke update beter, dus we hebben goede hoop dat het binnen een paar updates allemaal in orde is.

De KEF LS50 is een luidspreker met een bijzondere plek in de markt. Hij is vrijwel direct omarmt door alle liefhebbers in de markt. De luidspreker oogt goed, klinkt goed en was ook nog scherp geprijsd. Nu heeft KEF dat concept gepakt… en uitgebreid. Met een versterker, streamer en wat ingangen. Welkom bij de KEF LS50 Wireless!

We zien heel duidelijk een trend in powered speakers en actieve systemen. En dat is ook wel te begrijpen: het is gewoon heel gemakkelijk. U zet een set speakers neer, plugt de netkabels in de muur, koppelt de apparaten die u via het systeem wilt beluisteren en klaar. Gemakkelijker wordt het bijna niet.

Wireless?

Nu draagt de KEF LS50 ook het achtervoegsel Wireless. Dat heeft niets te maken met dat alles maar draadloos kan. Want dat kan niet. Er moet nog altijd een kabel in voor de energie. En tussen de twee KEF’jes zit ook nog een (ethernet) kabel. Er moet immers muziekdata van rechts (master) naar links (slave). Ook heeft de KEF een optische ingang, een usb-input en natuurlijk aux en netwerk (kabel en draadloos). Ow: en bluetooth. En die laatste twee slaan op het ‘Wireless’-deel van deze KEF. Het is dus mogelijk met bluetooth en een draadloze netwerkverbinding muziekdata naar de KEF te sturen.

Goed

Klinkt goed

Oogt strak

Brede sound stage

Minder goed

Mist muziek-services en radio

App kan beter

Bronkeuze kan fijner

 • Inmiddels spotify en roon op deze ls 50. Wat is eigenlijk het verschil in resolutie tussen spotify en pakweg tidal. Waarom wordt spotify met andere woorden altijd als minderwaardig beschouwd? Behalve dan mqa bij tidal zijn er nog verschillen? Begrijp het niet zo goed.

  Groeten
  Geoffrey

  • Spotify streamt met een lossy codec. Namelijk 320 kbps Ogg Vorbis. Tidal streamt ofwel in 320 kbps MP3 of, indien een hifi abonnement, met een Lossless Flac codec. Bij het hifi abonnement is ook MQA beschikbaar.

   • Lossless is beter heb ik al begrepen uit vele reviews. Maar cd kwaliteit t.o.v lossless dan? Klopt het dat lossless flac soms evengoed is als cd maar ook hogere resolutie kan inhouden?

 • Hoe goed ook speakers kunnen klinken….is de software kant eigdnlijk het belangrijkste voor deze doelgroep.
  Mensen die dit iverwegen te kopen, tegen deze prijs, willen gemak kopen en daar hoort ” overall instabiliteit ” van de bediening niet bij…..of het ontbreken vzn streaming diensten/gapless afspelen.
  Er zijn genoeg concurrenten die dit wel aanbieden….
  Waarom wordt dit soort zaken niet eerst geregeld voordat men op de markt komt? Of wilt men z.s.m. profiteren van de hype?
  Niks is

 • En dan op een hete blauwe maandag is hij daar. De kef ls 50 wireless. Hij wordt hier behoorlijk streng aangepakt. Maar dat is alleen maar goed want vaak wordt deze oplossing opgehemeld.

  Toch denk ik dat je met dit product al een heel eind komt qua resolutie en eenvoud van set. Bij Darko stellen ze dat je al hele zware monoblokken aan passieve Ls 50’s moet hangen om even goed te doen.

  Ik ga binnenkort eens naar beide versies luisteren. Ben benieuwd.

 • Geef een reactie

  U dient aangemeld te zijn indien u iets wilt schrijven.


  Gerelateerde items? Zie ook: