Review Focal Utopia hoofdtelefoon

in Personal Audio (289) | Reviews (738) | Personal Audio Reviews (127) | Hoofdtelefoons (94) | Over Ear (52) |


Focal Utopia

Intro

 • Alpha-Rating

 • Beoordeeld 4.5 sterren
 • Absurd goed
4000

 • Focal Utopia
 • Getest door:
 • Gepost op: :
 • Laatst aangepast: 2017-05-17
 • Bouwkwaliteit
  Schrijver: 100%
 • Comfort
  Schrijver: 100%
 • Weergave
  Schrijver: 100%
 • Uitrusting
  Schrijver: 75%
 • Prijs
  Schrijver: 70%

Conclusie:

We kunnen eigenlijk alleen maar in extremen praten als we het over de Utopia hebben. Het is een geweldig mooi gemaakte hoofdtelefoon die extreem presteert op alle vlakken. De overall-prestaties zijn subliem. Schoon, rust, eerlijk, open... Uiteraard mits goed aangestuurd.

Het verschil met de Elear is zonder twijfel hoorbaar. Maar daar moet u wel een premium prijs voor betalen. U koopt vier Elear's voor de prijs van één Utopia. Dat is de prijs die u betaalt voor het hoogst haalbare...

Utopia: een denkbeeldige, ideale plaats. Of een Utopie: een onmogelijke werkelijkheid. Toch hebben we de Focal Utopia in onze handen. Een hoofdtelefoon met units van Beryllium. Een frame van (deels) carbon en heerlijk zacht leder. Dit moet volgens Focal nog beter spelen dan de Elear. Tsja: dat mag ook wel voor 4000 euro. We gaan er eens goed voor zitten.

Ook onder het schrijven van deze recensie draagt redacteur in kwestie de Utopia. Het is namelijk praktisch onmogelijk de Focal af te zetten als deze eenmaal met een mooi stuk muziek op het hoofd is gezet. Niet alleen door het draagcomfort. Niet alleen door het feit dat het nu al een legendarisch statussymbool is – en ja: daar zijn we allemaal gevoelig voor, toch? – maar puur door de complete afwezigheid van stress. De verfijning. De lucht. Wat een beauty.

Goed

Prachtig gemaakt

Sublieme weergave

Comfort

Uniek...

Minder goed

Uitrusting mager

Prijs is vrij extreem

 • Geef een reactie

  U dient aangemeld te zijn indien u iets wilt schrijven.


  Gerelateerde items? Zie ook: