Review AVM 30-series

in Hi-Fi (739) | Reviews (278) | Versterkers (94) | Eindversterkers (25) | Voorversterkers (19) | Recensies (604) |


AVM M30

Intro

 • Alpha-Rating

 • Beoordeeld 5 sterren
 • De beste!
1500 / 3000

 • AVM 30-series
 • Getest door:
 • Gepost op: :
 • Laatst aangepast: 2017-05-12
 • Bouwkwaliteit
  Schrijver: 100%
 • Inzetbaarheid
  Schrijver: 100%
 • Weergave
  Schrijver: 100%
 • Prijs
  Schrijver: 100%

Conclusie:

De nieuwe 30-series van AVM is echt een pareltje. Met name de M30 mono's zijn we bijzonder van onder de indruk. Deze zijn naar een krankzinnig hoog niveau te krijgen. Kortom: een set die meegroeit zonder pijntjes.

AVM biedt dus een erg hoge kwaliteit op een vriendelijk prijspunt. En daar houden we wel van bij Alpha Audio. Kortom: een dikke, vette Approved Award voor deze 30-serie.

Een verjaardag vraagt om een feestje. En dat doet AVM dan ook. De AVM 30-series is een ode aan het 30-jarig bestaan van AVM. En CEO Udo Besser – ja: ooit actief bij Burmester – is los gegaan om een zo goed mogelijk product neer te zetten. En ook nog met een héél interessant prijskaartje. We testen de AVM V30 en M30.

We gaan u niet vervelen met de line-up van AVM. Want dan zijn we in twee alinea’s nog niet klaar; het productgamma van het Duitse AVM is nogal uitgebreid. Maar als we het grof moeten opsplitsen is er de Inspiration, Evolution en Ovation-serie. Waarbij de Ovation zonder twijfel high-end is. Zeker de 8-series zijn monsters. Binnen elke serie is een geïntegreerd model, een voor- en eindversterker, streamers, all-in-one modellen, etc. Kortom: compleet.

Nu zou u wellicht verwachten dat AVM als viering een nieuw über-model gaat introduceren. Maar nee… ze zetten juist een zéér betaalbaar model neer. De V30 gaat voor 1500 euro over de toonbank en de twee M30 eindtrappen koopt u voor… 3000 euro per paar. En dan is er keuze uit zwart en zilver. En als kers op de taart: ze zijn afgestapt van het ‘limited’-verhaal. De serie bleek véél te succesvol. Wij gaan u uitleggen waarom.

Goed

Mooi gebouwd

Zeer scherp geprijsd

Veel rust en controle

M30 groeit probleemloos mee

Minder goed

AVM V30 vereist een degelijk netsnoer

 • Hoi Jaap, mooie recensie en die maakt erg nieuwsgierig naar de monoblokken! Sowieso naar het merk AVM.

  Ik heb al de NAD M51 en M50 en Focal Sopra 1 (Nu nog icm de Unison Research S9).

  Gaat deze M30 daarmee een mooie match en waardige vervanger zijn? Of kan ik beter gaan voor een NAD M32, gezien je dan veel minder schakels hebt? Ik hou van een groot geluidsbeeld met veel detail.

  Ben benieuwd naar je mening hierover!

   • Hoi Fernand,

    nee nog geen tijd gehad :(
    Sowieso wordt het of de M30’s icm met mijn huidige M51 dac of de M32. Ik heb geen geld voor nog een M12 erbij. Heb jij ze al (naast elkaar) gehoord?

    Ik zat nog te denken: zou je de NAD M32 ook als DAC kunnen gebruiken? In de winter gebruik ik namelijk graag mijn buizenversterker, maar als de M32 een betere DAC heeft dan de M51 zou ik die sowieso al weg kunnen doen (en dat zou dan in het voordeel van de M32 zijn).

    • Ik heb ook nog niet beslist, wegens restauratiewerken is mijn set veilig opgeborgen voor een tijdje. Wat betreft de M32, ik denk niet dat die een betere dac heeft dan de M51 hoor, de versterker in de M32 zal, denk ik, niet het niveau halen van M12 + AVM M30. Dat is mijn vermoeden he,

      • Dat zal ook mijn eerste stap zijn, van M51 naar M12 en deze laatste gebruiken op mijn Musical Fidelity M6 deze heeft de mogelijkheid om het voorversterker gedeelte uit te schakelen. Ik moet dat dringend eens uit proberen met de M51

      • Ik vond de M51 als voortrap niet indrukwekkend. De M12 doet dat veel mooier. Maar je moet het zeker proberen! Het kan zomaar veel beter zijn.

 • Voor de belangrijke dingen in het leven moet je tijd maken. Mijn top drie: Muziek beluisteren, muziek beluisteren en muziek beluisteren.

  Uitpakken die handel!

 • Goede wijn behoeft geen krans. Maar AVM maakt gewoon geweldig klinkende apparatuur en in een review moet de schrijver zijn eerlijke mening geven. Het is geen reclame maar ‘n mono amp die beter is dan zijn aanschafprijs doet vermoeden.

 • Geef een reactie

  U dient aangemeld te zijn indien u iets wilt schrijven.


  Gerelateerde items? Zie ook: