Review AVM 30-series

in Hi-Fi (907) | Reviews (718) | Hifi recensies (325) | Versterkers (102) | Eindversterkers (26) | Voorversterkers (22) |


AVM M30

Intro

 • Alpha-Rating

 • Beoordeeld 5 sterren
 • De beste!
1500 / 3000

 • AVM 30-series
 • Getest door:
 • Gepost op: :
 • Laatst aangepast: 2017-05-12
 • Bouwkwaliteit
  Schrijver: 100%
 • Inzetbaarheid
  Schrijver: 100%
 • Weergave
  Schrijver: 100%
 • Prijs
  Schrijver: 100%

Conclusie:

De nieuwe 30-series van AVM is echt een pareltje. Met name de M30 mono's zijn we bijzonder van onder de indruk. Deze zijn naar een krankzinnig hoog niveau te krijgen. Kortom: een set die meegroeit zonder pijntjes.

AVM biedt dus een erg hoge kwaliteit op een vriendelijk prijspunt. En daar houden we wel van bij Alpha Audio. Kortom: een dikke, vette Approved Award voor deze 30-serie.

Een verjaardag vraagt om een feestje. En dat doet AVM dan ook. De AVM 30-series is een ode aan het 30-jarig bestaan van AVM. En CEO Udo Besser – ja: ooit actief bij Burmester – is los gegaan om een zo goed mogelijk product neer te zetten. En ook nog met een héél interessant prijskaartje. We testen de AVM V30 en M30.

We gaan u niet vervelen met de line-up van AVM. Want dan zijn we in twee alinea’s nog niet klaar; het productgamma van het Duitse AVM is nogal uitgebreid. Maar als we het grof moeten opsplitsen is er de Inspiration, Evolution en Ovation-serie. Waarbij de Ovation zonder twijfel high-end is. Zeker de 8-series zijn monsters. Binnen elke serie is een geïntegreerd model, een voor- en eindversterker, streamers, all-in-one modellen, etc. Kortom: compleet.

Nu zou u wellicht verwachten dat AVM als viering een nieuw über-model gaat introduceren. Maar nee… ze zetten juist een zéér betaalbaar model neer. De V30 gaat voor 1500 euro over de toonbank en de twee M30 eindtrappen koopt u voor… 3000 euro per paar. En dan is er keuze uit zwart en zilver. En als kers op de taart: ze zijn afgestapt van het ‘limited’-verhaal. De serie bleek véél te succesvol. Wij gaan u uitleggen waarom.

Goed

Mooi gebouwd

Zeer scherp geprijsd

Veel rust en controle

M30 groeit probleemloos mee

Minder goed

AVM V30 vereist een degelijk netsnoer

 • Hallo,

  Ik heb (waarschijnlijk) het geluk gehad om 1 van de allerlaatste setjes (de laatste) M30’s te bemachtigen. Wat zijn de ervaringen met netspanningskabels hierbij?

 • Informatie zojuist verkregen:

  The AVM 30-serie is currently about to change models.
  This series was limited in numbers because of ‘anniversary’ model.
  So these M30 mono amps will become the new MA30 in the coming months.
  Price will stay the same, that is € 3.000,- a pair.
  The product is more or less the same.

 • Ik heb nav deze review van de zomer deze monoblokken gekocht en ik moet zeggen dat ik ze erg mooi vind klinken, een waardige vervanger van mijn buizenamp voor in de zomer. Het laag is denk ik door het vermogen zelfs beter.

  Ze zijn dus aangesloten op de M51 van NAD, die dus als pre-amp en dac dient. Voor een M12 heb ik voorlopig geen geld. Ben wel erg benieuwd hoeveel dat beter klinkt, maar eigenlijk weet ik niet of ik dat wel wil weten :)

     • Ik zou er sowieso 2 kopen als je stereogeluid wilt ;)Ja, het knopje zit op de achterkant. Bij mij staan ze gewoon op een TV meubel, maar dus wel zo dat ik er aan de achterkant bij kan.

      En let erop dat je ze niet op een netfilter aansluit, pas toen ik ze niet meer op de Isotek Aquarius had aangesloten begonnen ze pas echt hun volle potentie te laten zien.

      • Goed om weten, ik heb supra netfilters waarvan het eerste stopcontact niet gefilterd is, één ervan zit op een afzonderlijk zekering op de verdeelkast en dient uitsluitend voor hifi, een dubbel extra stopcontact tussen zekeringskast en de supra is mogelijk. Helaas kan ik niet zo gemakkelijk aan de aan/uit knoppen. Sowieso per 2 kopen, denk dat die afzonderlijk zelfs niet verkrijgbaar zijn hoor.

 • Hoi Jaap, mooie recensie en die maakt erg nieuwsgierig naar de monoblokken! Sowieso naar het merk AVM.

  Ik heb al de NAD M51 en M50 en Focal Sopra 1 (Nu nog icm de Unison Research S9).

  Gaat deze M30 daarmee een mooie match en waardige vervanger zijn? Of kan ik beter gaan voor een NAD M32, gezien je dan veel minder schakels hebt? Ik hou van een groot geluidsbeeld met veel detail.

  Ben benieuwd naar je mening hierover!

   • Hoi Fernand,

    nee nog geen tijd gehad :(
    Sowieso wordt het of de M30’s icm met mijn huidige M51 dac of de M32. Ik heb geen geld voor nog een M12 erbij. Heb jij ze al (naast elkaar) gehoord?

    Ik zat nog te denken: zou je de NAD M32 ook als DAC kunnen gebruiken? In de winter gebruik ik namelijk graag mijn buizenversterker, maar als de M32 een betere DAC heeft dan de M51 zou ik die sowieso al weg kunnen doen (en dat zou dan in het voordeel van de M32 zijn).

    • Ik heb ook nog niet beslist, wegens restauratiewerken is mijn set veilig opgeborgen voor een tijdje. Wat betreft de M32, ik denk niet dat die een betere dac heeft dan de M51 hoor, de versterker in de M32 zal, denk ik, niet het niveau halen van M12 + AVM M30. Dat is mijn vermoeden he,

      • Dat zal ook mijn eerste stap zijn, van M51 naar M12 en deze laatste gebruiken op mijn Musical Fidelity M6 deze heeft de mogelijkheid om het voorversterker gedeelte uit te schakelen. Ik moet dat dringend eens uit proberen met de M51

      • Ik vond de M51 als voortrap niet indrukwekkend. De M12 doet dat veel mooier. Maar je moet het zeker proberen! Het kan zomaar veel beter zijn.

 • Voor de belangrijke dingen in het leven moet je tijd maken. Mijn top drie: Muziek beluisteren, muziek beluisteren en muziek beluisteren.

  Uitpakken die handel!

 • Goede wijn behoeft geen krans. Maar AVM maakt gewoon geweldig klinkende apparatuur en in een review moet de schrijver zijn eerlijke mening geven. Het is geen reclame maar ‘n mono amp die beter is dan zijn aanschafprijs doet vermoeden.

 • Geef een reactie

  U dient aangemeld te zijn indien u iets wilt schrijven.


  Gerelateerde items? Zie ook: