Review Advance Acoustic Paris-serie

in Hi-Fi (907) | Reviews (718) | Hifi recensies (354) | Complete systemen (14) | D/A Converters (95) | Versterkers (102) | Eindversterkers (26) | Voorversterkers (22) |


Is alles goud wat blinkt?

Na een paar dagen spelen met de 4 modellen uit de Smart serie vallen natuurlijk ook wat kleine beperkingen op: zo horen we regelmatig een storende digitale “Hickup” of “glitch” in de luidsprekers bij wisseling van geluidsbron of verandering van bitstream. Zelfs tussen verschillende optische ingangen. Alsof de databuffer telkens even moet worden leeggemaakt met een ongedefinieerd geluidje als resultaat. De PX1 heeft hier wat meer last van dan de DX1; wellicht zal een software update in de toekomst hier verandering in brengen.

Aan de achterkant van de BX1 missen we de ook draaiknop van de BX2, om de blauwe gloed van de VU-meters – die de vrouw des huizes niet mooi vindt én de redacteur in kwestie afleiden – terug te kunnen regelen of helemaal uit te kunnen zetten. Aanvullend meldt Servi-Q dat het met de bij de BX1 meegeleverde afstandsbediening wel mogelijk is VU meters in drie standen te dimmen.

Op het vlak van bediening merken we dat de “draai en druk” bediening wat instel- en reactietijden wat scherp staat. Het is even wennen maar de logica is eenvoudig en snel te begrijpen.
De “neuzelaars” onder ons kunnen ook zeuren over kleine persfoutjes in de stalen behuizingen met soms wat minder strakke en iets bobbelige ruimte tussen de letters op de bovenkant. Voor super strak afgewerkte behuizingen kan je natuurlijk ook kiezen voor in kleine series vervaardigde en minstens vier keer zo dure apparatuur. Voor deze prijsklasse zet Advance-Acoustic echter een keurig afgewerkte serie apparaten neer.

 • Als Britse audio fannaat kan ik aan nieuwkomers in de audiowereld geen groenlicht geven.

  Heritage en old zijn wonderlijke begrippen waarvoor ik smelt.
  Dus galm, wood en the beatles.

  • Beste Stoommachine,
   Die Britten kunnen inderdaad mooie spullen maken, geen discussie hier! Toch vind ik dat “la vie en rose avec un chablis” – volkje ook niet verkeerd. Zoveel mensen, zoveel smaken nietwaar?

 • Dankjewel Geoffrey,
  Het plaatwerk van de buitenkant mag dan misschien niet de meeste aandacht hebben gehad; emotie, zeker wat de DX1 betreft, hebben ze er in ieder geval wel ingestopt.
  De witte versie heeft mijns inziens ook een hogere “WAV-factor”, mocht vrouwlief toevallig meegaan naar de hifi zaak :-)
  Voor wat de betrouwbaarheid betreft kan alleen de tijd uitsluitsel geven echter ben ik geen verontrustende zaken tegengekomen bij het op de plaat zetten van het “interieur” die me hieraan zouden doen twijfelen.

 • Leuke review. Hoorde wel al vaak dat er gergeld wat foutjes slopen in de producten van de Fransen. En misschien ben ik een neuzelaar maar het ziet er allemaal toch wel wat bric à brac uit, om het op zijn Frans te zeggen.

  In het wit is het wel nog cool. Op de site staat nog niet alles en er worden ook nog andere producten in de reeks verwacht. Cd speler, cd transport en een multimediaspeler! Je krijgt wel veel voor weinig. Ik twijfel nog wat aan de betrouwbaarheid.

  Toch spreekt het me enorm aan.

 • Geef een reactie

  U dient aangemeld te zijn indien u iets wilt schrijven.


  Gerelateerde items? Zie ook: