Review Advance Acoustic Paris-serie

in Hi-Fi (989) | Reviews (753) | Hifi recensies (371) | Complete systemen (14) | D/A Converters (100) | Versterkers (106) | Eindversterkers (26) | Voorversterkers (22) |


Intro

 • Alpha-Rating

 • Beoordeeld 4 sterren
 • Super!
699 - 999

 • Advance Acoustic Paris
 • Getest door:
 • Gepost op: :
 • Laatst aangepast: 2017-05-03
 • Bouwkwaliteit
  Schrijver: 75%
 • Inzetbaarheid
  Schrijver: 90%
 • Weergave
  Schrijver: 90%
 • Prijs
  Schrijver: 90%

Conclusie:

Na uitvoerig luisteren naar vier apparaten uit één familie is het bijna onmogelijk voor me om één rapportcijfer te geven. Van alle apparaten vinden we de DX1 het meest interessante apparaat. Het verschil op gebied van weergave met de PX1 is gewoonweg bijzonder groot. Nu is de Advance Acoustic PX1 geen slecht apparaat, maar het is ook weer geen ster.

De BX1 is een heerlijk complete en muzikale eindversterker. Er zit ruim genoeg vermogen en controle in en het prijskaartje klopt. De BX2 gaat nog een stap verder en biedt de mogelijkheid de meters te dimmen en uit te zetten. Dat is een prettige toevoeging. Als de capaciteit wat groter zou zijn, zou hij af zijn.

Met de Paris-serie geeft Advance Acoustic een heerlijke vrijheid uw set samen te stellen. En dat met componenten die nette prijskaartjes hebben. Aan u te kijken wat u nodig hebt.

Het Franse Advance Acoustic ontwerpt en fabriceert al vele jaren Hifi-apparatuur. Zowel versterkers als dacs, loopwerken en zelfs luidsprekers en subwoofers. Een beetje “One-Stop-Shopping”. Audio Acoustic richt zich op het maken van betaalbare audio met een goede prijs- / kwaliteits-verhouding en investeert daarom niet veel in marketing, aldus Henk Geurtsen van Servi-Q, de Nederlandse importeur. Jammer, want onbekend maakt toch een beetje onbemind! Wij testen de (zeer) betaalbare, nieuwe Paris-serie.


Servi-Q stuurt ons een viertal producten toe: de Advance Acoustic PX1 (voorversterker/DAC, 999 euro), de DX1-dac (699 euro), de BX1 (stereo eindversterker, 899 euro) en de BX2 dual mono eindversterker-set (999 per stuk).

Kenmerkend

Alle vier de apparaten hebben een voor Advance Acoustic kenmerkend design: een massief en doorzichtig Acryl voorfront met bij de eindversterkers, grote blauwe VU-meters. Als u hier van houdt, zal deze serie u, net als de andere producten van Advance Acoustic, zeker aanspreken. Een zachte stofdoek om al dit moois stofvrij te houden is echter geen overbodige luxe, kunnen we u garanderen.

Laten we de diverse apparaten eens één voor een langslopen.

Goed

Klinkt erg goed

Breed inzetbaar

Degelijke prijs

Minder goed

Afwerking kan wat beter

Geen hdmi op de dacs

 • Als Britse audio fannaat kan ik aan nieuwkomers in de audiowereld geen groenlicht geven.

  Heritage en old zijn wonderlijke begrippen waarvoor ik smelt.
  Dus galm, wood en the beatles.

  • Beste Stoommachine,
   Die Britten kunnen inderdaad mooie spullen maken, geen discussie hier! Toch vind ik dat “la vie en rose avec un chablis” – volkje ook niet verkeerd. Zoveel mensen, zoveel smaken nietwaar?

 • Dankjewel Geoffrey,
  Het plaatwerk van de buitenkant mag dan misschien niet de meeste aandacht hebben gehad; emotie, zeker wat de DX1 betreft, hebben ze er in ieder geval wel ingestopt.
  De witte versie heeft mijns inziens ook een hogere “WAV-factor”, mocht vrouwlief toevallig meegaan naar de hifi zaak :-)
  Voor wat de betrouwbaarheid betreft kan alleen de tijd uitsluitsel geven echter ben ik geen verontrustende zaken tegengekomen bij het op de plaat zetten van het “interieur” die me hieraan zouden doen twijfelen.

 • Leuke review. Hoorde wel al vaak dat er gergeld wat foutjes slopen in de producten van de Fransen. En misschien ben ik een neuzelaar maar het ziet er allemaal toch wel wat bric à brac uit, om het op zijn Frans te zeggen.

  In het wit is het wel nog cool. Op de site staat nog niet alles en er worden ook nog andere producten in de reeks verwacht. Cd speler, cd transport en een multimediaspeler! Je krijgt wel veel voor weinig. Ik twijfel nog wat aan de betrouwbaarheid.

  Toch spreekt het me enorm aan.

 • Geef een reactie

  U dient aangemeld te zijn indien u iets wilt schrijven.


  Gerelateerde items? Zie ook: