web analytics

Cortana speaker van Harman Kardon onderweg

De Invoke, Harman Kardon's via Cortana slimme speaker

Harman Kardon komt met een door Microsoft Cortana slim gemaakte speaker op de markt. Het apparaat is nu op de site van de fabrikant te vinden.

Het lijkt erop dat Harman Kardon de Cortana-speaker nog even onder de pet wilde houden. Het kleinood was weliswaar eerder al aangekondigd, maar specificaties ontbraken. De fabrikant toonde echter ineens een productpagina die al snel weer offline werd gehaald. Nu is de pagina weer terug en lijkt het een blijvertje. Het is de bedoeling dat de Invoke – zoals de nieuwe speaker heet – in de herfst van dit jaar op de markt komt. Net als de concurrerende ‘slimme’ speakers van Google en Amazon kunt u ook aan de Invoke vragen stellen en opdrachten geven. Daarnaast is bijvoorbeeld handsfree skypen een optie. Niet heel vreemd, want Skype is ook alweer een tijdje in handen van Microsoft.

Muziek

Natuurlijk kan er ook muziek geluisterd worden en Harman Kardon kennende zal dat vast wel in een aangename kwaliteit lukken. Al blijft het natuurlijk een soort van portable speaker. Enige bezwaar tegen ál dit soort slimme luidsprekers is dat er een min of meer continue verbinding met servers elders is. Alle commando’s en mogelijk meer gespreksflarden worden doorgestuurd voor analyse. Dat leidt al een tijdje tot onrust bij privacy-organisaties en gebruikers. Ook opsporingsdiensten zijn inmiddels erg geïnteresseerd in de opgenomen gegevens van de continu meeluisterende luidsprekers. Iets om over na te denken alvorens er gebruik van te maken, wellicht.

Gerelateerde berichten

block 2 x 200 Watt klasse A-3

Verslag High End Munchen – deel 2

Het doet ons plezier dat we nog steeds zoveel fabrikanten aantreffen met mooie en ook nieuwe producten. Variërend van interlinks en netsnoeren via high-end DAC’s en heftige eindversterkers, tot aan complete lifestyle all-in-one luidsprekers met ingebouwde DAC en streamer. Natuurlijk bediend met een app op uw smartphone. Zelfs betonnen buiten luidsprekers treffen we aan, mocht […]

Spotify update iPhone app

NIEUWS – Spotify werkt al langer op de iPhone, maar de laatste update is wel de moeite waard om te melden. De interface is behoorlijk aangepakt en is het nu bovendien mogelijk om gekochte muziek op Spotify naar de telefoon te synchroniseren. Is dit een aanval op iTunes?

Geef een reactie