Check de nieuwe speakers van Blumenhofer op de High End

De Blumenhofer Gran Gioia MK2

Blumenhofer neemt in de vorm van de Gran Gioia MK2 letterlijk en figuurlijk zwaar geschut mee naar de op springen staande High End München.

Later deze week gaat dé beurs voor liefhebbers van topkwaliteit geluid weer van start. Vanaf vrijdag openen de deuren van het audiofiel walhalla High End München weer. U treft er onder meer de indrukwekkende Gran Gioia MK2 van Blumenhofer aan. Deze nieuwe speakers zijn indrukwekkend in alle opzichten. Afmetingen, gebruikte materialen, gewicht, geluidskwaliteit en – helaas – ook de prijs. Want mocht u belangstelling hebben voor een setje, dan kost u dat €60.000 Euro. Niet voor iedereen bereikbaar, maar daarom is de High End nou juist zo leuk. Want daar kunt u dit soort exoten gewoon in het wild tegenkomen en beluisteren.

Stevig houtwerk

De Gran Gioia MK2 kast is gemaakt van solide echt hout. De uit de kluitengewassen 38 cm driver voor de lage tonen beschikt over een papierconus. De midden- en hogetonen worden afgehandeld door een hoorn. Het frequentiebereik loopt van 35 Hz tot 20 kHz. Fijn is de vlakke impedantiecurve die deze speakers tentoonspreiden. En als vanzelfsprekend geldt dat deze bijzondere boxen op de High End aangestuurd worden door al even bijzondere apparatuur. Zo treft u er de buizenversterker Mastersound 300B en buizenvoorversterker Spettro aan. Maar ook – heel bijzonder – een echte vintage klassieker in de vorm van de Technics SP-15 draaitafel.

Gerelateerde berichten

Pink Floyd The Wall

The Wall van Pink Floyd op Domcarillon

Dat Pink Floyd een rockband is die tot nieuwe interpretaties leidt, blijkt wel weer. Maandagavond 19 augustus zal de Utrechtse stadsbeiaardier Malgosia Fiebig samen met pianoduo Sandra Mol en Jeroen van Veen een bewerking van de rockopera The Wall spelen op het Domcarillon. Het is het slotconcert van de serie zomeravondconcerten van de Utrechtse Klokkenspel […]

Geef een reactie