web analytics

Burmester presenteert nieuwe platenspeler

De nieuwe 175 van Burmester (bron afbeelding: https://www.likehifi.de/news/weltpremiere-auf-der-high-end-2017-burmester-praesentiert-schallplattenspieler-175/)

Burmester presenteerde op de alweer voorbije High End in München een gloednieuwe platenspeler: de Schallplattenspieler 175.

De bedenker van de nieuwe Schalplattenspieler 175 Dieter Burmester heeft de geboorte van zijn geesteskind niet meer mee mogen maken, hij overleed in 2015. Jarenlang heeft hij echter gesleuteld, verbeterd aan en nagedacht over het ontwerp van de 175. Uiteindelijk hebben zijn vrouw en het ontwerpteam van Burmester de klus dan toch geklaard. ‘Postuum’ beleefde de nieuwe platenspeler – de eerste van het merk – op de High End München afgelopen vrijdag zijn wereldprimeur. De speler is uit een solide aluminium blok gefreesd en is voorzien van een chromen front. Verder heeft de 175 een subsonic-filter aan boord en weegt het apparaat een lieve 60 kilo. Standaard wordt de platenspeler geleverd met een op maat gemaakt MC-element.

Kerst

De 175 moet rond de kerst dit jaar verkrijgbaar zijn, voor een bedrag van €30.000. We vonden een afbeelding van de nieuwe platenspeler op LikeHifi, deze siert ook dit artikel. Op de site van Burmester zelf is op moment van schrijven nog niets te vinden over de nieuweling.

Gerelateerde berichten

Focal Sopra 2

High End Munchen 2015 Nieuws – Focal Sopra

Focal begint zijn nieuwe line-up aardig voor elkaar te krijgen. De Aria-serie is compleet en er is natuurlijk de prachtige Electra en Utopia. Maar wat staat daar tussen? Nou… de nieuwe Sopra. Een luidspreker met eigenschappen van de Utopia én wat nieuws. Denk aan een vernuftig tweeter-ontwerp en een nieuwe middentoner. 

4 reacties

  1. Niet het hele ding weegt 60kg maar alleen het draaiplateau heeft dat gewicht.
    Daar gaat je Ikea meubeltje wel wat van doorzakken.

    Net als bijna al het andere Burmester spul, je zult het niet veel zien in een Hollands Vinex woninkje.

Geef een reactie