Review Marantz PM-10 en SA-10

in Hi-Fi (968) | Reviews (745) | Hifi recensies (370) | CD-spelers (28) | D/A Converters (99) | Versterkers (105) | Geïntegreerd (40) |


Marantz PM10 - SA10

Intro

 • Alpha-Rating

 • Beoordeeld 4 sterren
 • Super!
6999 - 7999

 • Marantz 10-series
 • Getest door:
 • Gepost op: :
 • Laatst aangepast: 2017-04-26
 • Bouwkwaliteit
  Schrijver: 100%
 • Inzetbaarheid
  Schrijver: 90%
 • Weergave
  Schrijver: 90%
 • Prijs
  Schrijver: 80%

Conclusie:

De Marantz PM-10 en SA-10 zijn zonder meer prachtige hifi / high-end audio componenten. Knap is dat Marantz keer op keer de juiste signatuur weet mee te geven. Het zijn onmiskenbaar Marantz-producten. Maar wel net weer even beter. Met name de PM-10 heeft ons verrast.

De Marantz PM-10 heeft iets meer punch meegekregen, wat naar onze mening een goede stap is geweest. De PM-10 weet echter ook rust te behouden. Iets wat kenmerkend is voor Marantz. Tel daar een grote sound-stage bij op en heel wat detail (wat vooral bij akoestisch werk zorgt voor het juiste timbre) en er staat een uitstekende versterker te spelen.

Met de SA-10 heeft Marantz een high-end alles-eter gelanceerd. CD, SACD, file-based audio én een dac... een goede dac. En dat voor een keurige prijs.

Het is nogal een statement van Marantz. Een serie boven hun 11-series. En dan een prijsstijging van bijna 100%. Dan moet het wel héél erg goed zijn nietwaar? Wij bekijken de nieuwe referentie-serie van de Japanners: de Marantz PM-10 en Marantz SA-10.

Marantz is één van die merken die een bijzonder trouwe achterban weet te houden. Dat zien we duidelijk op Alpha Audio. Soms krijgen we zelfs boze e-mails als we een bepaald product niet zo interessant vinden. (Het is maar een mening trouwens…).Dat zegt heel wat. Want dat gebeurt zelden bij andere merken.

Zo’n achterban is bijzonder anno 2017, want veel consumenten zijn helemaal niet mee zo merktrouw. Zelfs de auto-industrie merkt dat… Hoe Marantz dat heeft weten te realiseren is ons echt een raadsel. Want met alleen degelijke producten redt je dat niet. Er zijn genoeg concurrenten die uitstekende producten maken, maar niet zo’n trouwe ‘fanbase’ hebben. Wees hier zuinig op, Marantz!

Marantz 10-series

De nieuwe Marantz 10-series staat met 7999 voor de PM-10 en 6999 voor de SA-10 ruim boven de 11-series. Het is dan ook het nieuwe paradepaardje van de Japanners. Het is een (vrijwel) no-compromise set die alles verenigd wat Marantz nu kan bieden. De beste versterking, beste dac, beste loopwerk voor (sa)cd en niet te vergeten: computer audio via usb.

Het is ons opgevallen dat er (nog?) geen 10-series streamer is. De NA-11S1 is vooralsnog de top-speler die u kunt combineren met deze set. Of dat gaat veranderen, weten we niet.

Goed

PM-10: presenteert zeer gecontroleerd, detailrijk

... en prachtig groots.

PM-10: volledig gebalanced ontwerp

SA-10: zeer breed inzetbaar

SA-10: mooi loopwerk

SA-10: mooie dac

Minder goed

PM-10: hoewel al energieker...

... nog steeds niet koning dynamiek. SA-10: speler vanaf usb is niet ideaal.

 • In primeur gehoord op x-fi. Klonk bijzonder goed. Inderdaad een pak neutraler. Vond de q acoustics speakers niet de beste match maar wel veel controle en een mooie sprankeling.

  De speakers waren ook bewust heel erg ingedraaid zodat meerdere mensen min of meer een stereobeeld kregen hoorde ik van de Engelse verantwoordelijke van Marantz.

  • Klinkt echt prima. Met de premium versie kun je kiezen hoeveel data je gebruikt. En in de extreme stand hoog data verbruik maar een fenomenaal geluid. Tidal is op papier beter. Maar ik vindt Spotify prima. Heb ook Deezer geprobeerd deze heeft meer tracks. Ben ook liefhebber van klassiek en jazz maar de keuze van andere muziek genres is van Spotify uitgebreider. Heb 1 Terra byte met muziek, kast vol met CD’s etc. etc. Maar als je Spotify hebt dan vindt je bijna alles. Zodra de financiën het toelaten ga ik luisteren hoe ‘n top streamer klinkt. Streaming wordt de standaard. Waarom? Je kunt zelf bepalen wanneer je hoort wat jij wilt. En geloof me niemand heeft zoveel muziek aan LP’s / CD’s bij hem / haar in de kast staan.

   • Prima, het enige nadeel met streamen en al zeker met spotify en dergelijke is het gevaar dat muziek behangpapier wordt. Ik bedoel hoe vaak luisteren we nog een volledige album uit ?

    • Dag Fernand… Dat ligt geheel aan de luisteraar en de wensen / eisen die deze stelt. Ik heb mijn hele leven al tracks geluisterd. Alleen als een album écht een ‘verhaal’ vertelt luister ik hem van A-Z af.

    • Dat moet ik toegeven ik luister niet altijd met aandacht. Maar op het moment dat je ‘n nummer hoort die je kippenvel bezorgd dan ongeacht waar ik mee bezig bent mijn volle aandacht krijgt.

     • Soms speelt er hier tijdens de dag niets of stillekes, in de vooravond maak ik een keuze uit mijn collectie en meestal heb ik al iets in gedachten daarvoor

      • Ik luister niet als ik piano spelen studeer. Maar verder staat Spotify de hele dag aan. Maar verander vaak b.v. van J. Loessier trio naar folk muziek uit Roemenië / 9e van Beethoven / Astrud Gilberto etc. En met de radio functie van Spotify maak je soms kennis met muzikanten waar je nog nooit gehoord hebt. Als je van muziek houdt is niet alleen een top installatie belangrijk. Het allerbelangrijkste de keuze van de muziek die je kan draaien. Leve streaming. Weet zeker dat Marantz met ‘n muziek server komt die we allemaal willen hebben.

      • Echt Jaap hartelijk dank voor het opperen van streaming. Vond het raar toen apple de iPhone introduceerde daar had je Laptop toch voor. Over 5 jaar is er niemand die zich stoort aan het verdwijnen van radiozenders. Niemand met ‘n provider zoekt nog naar een station. Je tikt Mat en je ziet Bach’s werk van diverse muzikanten.

    • Zodra ik het kan betalen schaf ik de beste streamer aan. Een buizen amp en ESL 2912. En naast Spotify ‘n Tidal abonnement. CD’s of iets dergelijks zet ik alleen op als mijn provider storing heeft. Vroeger zaten we achter PC van 1mtr. hoog nu de smartphone of tablet. De radio / CD speler e.d. is straks geschiedenis.

    • Dag Jaap, mijn reactie is laat maar moet toegeven dat. Alleen perfecte kwaliteit van stream en apparatuur instaat is. Om ‘n werk met veel instrumenten en dito melodieën en of begeleidings partijen juist weer te geven. Het is anders onmogelijk het werk van elk instrument afzonderlijke te onderscheiden. Geoffrey opperde dat €14998,– het dubbele van zijn voorganger is. Maar deze serie is elke Eurie?waard.

 • Was ben en blijf onder de indruk van dit merk. Mijn versterker “ander merk” was kapot en schafte de M-CR 611 aan. Die in verhouding “materiaal /prijs” Yugo : Bentley maar dit is beslist niet het geval met de weergave. Omdat Jaap het vaak heeft over streaming een abonnement genomen op Spotify en wanneer je de stand in de app zet op extreem dan gaat je mond open van verbazing. Je hoort echt de akoestiek van de concertzaal “met high end speakers natuurlijk ” Er zijn veel duurdere merken, maar of die beter klinken, misschien, maar beslist niet in dezelfde verhouding als de prijs. Als je het kunt betalen heb je met deze set verre van een miskoop. Maar geef de luidsprekers echt de ruimte, liefst niet < 1mtr. naast en achter de box.

 • Geef een reactie

  U dient aangemeld te zijn indien u iets wilt schrijven.


  Gerelateerde items? Zie ook: