Review Focal Elear hoofdtelefoon

in Personal Audio (289) | Reviews (738) | Personal Audio Reviews (127) | Hoofdtelefoons (94) | Over Ear (52) |


Focal Elear Hoofdtelefoon

Intro

 • Alpha-Rating

 • Beoordeeld 4.5 sterren
 • Absurd goed
999 euro

 • Focal Elear
 • Getest door:
 • Gepost op: :
 • Laatst aangepast: 2017-04-05
 • Bouwkwaliteit
  Schrijver: 100%
 • Aanstuurbaarheid
  Schrijver: 100%
 • Weergave
  Schrijver: 100%
 • Leveringspakket
  Schrijver: 75%
 • Prijs
  Schrijver: 90%

Conclusie:

Wow... wat een hoofdtelefoon. Dit is echt Next Level. Ultralage vervorming, een bijzonder prettige tuning én een prachtige afwerking. Enige punt van kritiek is het leveringspakket. We hadden écht graag een kortere kabel erbij gezien en een kabel met een 3,5mm plug. Voor dit geld mag dat wel.

Maar buiten dat... wat kunnen we zeggen: chappeau! Kortom: Alpha Approved!

Focal is hard aan de weg aan het timmeren als het gaat om personal audio. Ze hebben een paar nette in-ears, de Utopia en nu ook een betaalbaardere versie van de Utopia: de Focal Elear. Nou ja, betaalbaarder… met 1000 euro is het nog steeds wel een diepteinvestering. Maar goed… is het wat?

Wie voor 999 euro een notenhouten doos en zijden handschoenen verwacht… Nee: dat doet Focal niet met de Elear. Wel komt de hoofdtelefoon in een keurige doos. In de doos de Elear met een lange kabel. Een heel lange kabel. Drie meter… Wij hadden graag ook een iets minder heftig model gezien. Eventueel met minijack. Dat had naar ons idee wel gekund voor 999 euro.

Nieuwe ontwikkelingen

We zien de markt van hoofdtelefoons in rap tempo enorm ontwikkelen. Vooral richting het high-end segement van de markt. 400 is nu geen hoog segment meer. Dat is bijna midrange geworden. Met 1000 euro schurkt de Elear tegen het high-end segement aan. U leest het goed… ook 1000 euro is niet meer het topsegment. Daar zitten namelijk de Utopia, de Stax SR009 of bijvoorbeeld de Hifiman HE1000. Modellen voor de lucky few.

Goed

Zeer prettige gebalanceerde weergave

Ultralage vervorming

Snel en gedetailleerd...

Maar niet klinisch

Minder goed

Lange, onhandige kabel...

En geen kortere meegeleverd

Geef een reactie

U dient aangemeld te zijn indien u iets wilt schrijven.


Gerelateerde items? Zie ook: