web analytics

Estelon Model YB sleept prestigieuze Red Dot Design Award in de wacht

De Estelon Model YB luidsprekers zijn bekroond met een Red Dot Award

High-end luidsprekerfabrikant Estelon heeft een prestigieuze Red Dot Design Award in de wacht gesleept voor zijn Model YB speakers.

Het uit Estland afkomstige Estelon produceert mooi vormgegeven luidsprekers met high-end specificaties. Dat is ook de jury van de Red Dot design awards niet ontgaan. Vandaar dat de Model YB speakers werden bekroond met een rode stip. Die jury bestaat overigens uit veertig onafhankelijke ontwerpers, field lecturers en vakjournalisten. In totaal deden 5500 producten afkomstig uit 54 verschillende landen een gooi naar de Red Dots van dit jaar. Een mooie prestatie dus van Estelon.

Model YB

De Model YB speakers worden handgemaakt in het atelier van Alfred Vassilkov, oprichter en hoofddesigner van Estelon. De behuizing is gemaakt van een speciaal compsiet materiaal genaamt Estelon. De bijzondere vorm zorgt volgens de fabrikant niet alleen voor een uitstekend en foutloze geluidsreproductie, maar zorgt ook dat de drivers op exact de juiste plek zitten. Praktisch is dat de speakers dicht bij muren geplaatst kunnen worden in kleinere ruimten. Resonantie wordt voorkomen doordat de woofers naar elkaar gericht staan, aldus Estelon. De YB’s worden handgeverfd, waarbij gebruik wordt gemaakt van zeer stabiele en duurzame verf uit de auto-industrie. Het verfproces kan tot vier weken duren. Kortom: een tamelijk bewerkelijk proces, maar het resultaat mag er zijn.

Gerelateerde berichten

DALI Kubik ONE

Gespot: DALI Kubik ONE

We hebben hem gespot… ergens op een kast… een gloednieuwe soundbar van DALI. De Kubik ONE. We weten nog maar heel weinig, maar dat weerhoudt ons er niet van om even wat foto’s te schieten en onze lezers te informeren. 

Geef een reactie