Beyerdynamic presenteert Impacto essential, een mobiele DAC

De Beyerdynamic Impacto essential

Mobiele DAC’s zijn ‘in’ en een koptelefoonfabrikant als Beyerdynamic ziet dat ook. En haakt er slim op in met de Impacto essential.

Het geluid afkomstig uit de meeste smartphones, tablets en zelfs laptops is aardig. Maar zeker geen high-end. Om ook op dat soort apparaten van kwalitatief hoogwaardige muziek te kunnen genieten is een externe DAC noodzakelijk. En dan liefst een makkelijk mee te nemen portable exemplaar. De Beyerdynamic Impacto essential valt in die categorie. Het kleine apparaatje bevat een DAC met mooie specificaties. Zo wordt een resolutie van tot en met 32 bit / 384 kHz ondersteund; ook DSD (tot en met 5,6 MHz) ontbreekt niet. U koppelt de DAC simpelweg aan de USB-C, Micro-USB of USB-aansluiting. Aan de andere kant prikt u een hoofdtelefoon in en luisteren maar.

Lightning in ontwikkeling

Gebruikers van Apple mobiele apparatuur als de iPhone en iPad moeten nog even geduld hebben. Er wordt namelijk nog gewerkt aan een versie met Lightning-plug. Al gokken we dat ook deze DAC zal werken via Apple’s Camera Connection Kit. Feitelijk is dat een Lightning-naar-USB converter waarmee ook de bekende DragonFly prima werkt. Maar misschien is het voor Apple-gebruikers beter even te wachten. De Impacto Essential kost €329 en is leverbaar vanaf juni dit jaar.

4 reacties

    1. Investeren in een hoofdtelefoon met apt-x Bluetooth of apt-x HD. Momenteel Momentum M2 in combi met apt-x transceiver van Avantree klikt als een klok! Niet dat bedompte mp3 geluid maar open en transparant.

      1. Ik stream hi-res naar mijn iPhone en heb al een Momentum M2 en Focal oortjes en dat klinkt erg goed maar mijn vraag was ietsje anders. MP3 weet ik niet meer hoe dat klinkt, is al weer wat jaartjes geleden dat ik dat beluisterd heb. En bluetooth vind ik een beetje zonde van mijn goede hoofdtelefoons. Maar voor ieder wat wils.

Geef een antwoord