Video iEAST AudioCast en SoundStream Pro

in Recensies (564) | Streaming Audio (207) | Reviews (72) | Multiroom Audio (34) |


iEAST AudioCast en SoundStream Pro (3)

We hebben twee geinige audiostreamers binnen: de iEAST AudioCast en de iEAST SoundStream Pro. De AudioCast is een regelrechte concurrent voor de Google Chromecast Audio. De SoundStream Pro kan wat meer.

iEAST?

Wat voor merk hebben we nu weer op de redactie? Wij kenden iEAST nog niet. Maar dat geeft niet… we zijn nieuwsgierig. Het blijkt dat iEAST onder de groep van Edifier valt. En dat kennen we dan weer wel. We hebben pas de S2000 Pro getest en die is goed bevallen.

Van iEAST hebben we de AudioCast (45 euro) en de SoundStream Pro (135 euro) binnen. Beide zijn ontwikkeld voor het streamen van audio. Het verschil is dat de AudioCast alleen een analoge uitgang heeft en niet over ingangen beschikt. De SoundStream Pro beschikt over een optische uitgang, een analoge uitgang, een usb-ingang en een lijningang. Tevens is de Pro te bedienen met een afstandsbediening én zien we behalve de mogelijkheid met (2,4 GHz) wifi te bedienen ook een 10/100 Mbit ethernetaansluiting. Dat is wel prettig.

ESS

Wat ook leuk is om te weten, is dat de iEAST SoundStream Pro over een ESS-dacje beschikt.  Welke precies, is ons niet bekend, maar de Pro kan mede daardoor wel native tot 24 / 192 decoderen.

Video iEAST

  • Geef een reactie

    U dient aangemeld te zijn indien u iets wilt schrijven.