Review Teufel Mute hoofdtelefoon

in Personal Audio (289) | Reviews (738) | Personal Audio Reviews (127) | Hoofdtelefoons (91) | On Ear (16) |


Teufel Mute

Intro

 • Alpha-Rating

 • Beoordeeld 4 sterren
 • Super!
169

 • Teufel Mute
 • Getest door:
 • Gepost op: :
 • Laatst aangepast: 2017-03-22
 • Bouwkwaliteit
  Schrijver: 80%
 • Comfort
  Schrijver: 80%
 • Weergave
  Schrijver: 75%
 • Prijs
  Schrijver: 85%

Conclusie:

De Teufel MUTE doet wat het belooft; actieve noise cancelling (ANC) voor een scherpe prijs. Deze ANC doet het prima en vooral in door de prima afsluitende oorschelpen bent u zelfs in een flinke Hollandse storm verzekerd van een weldadige rust en stilte. Hoofdtelefoons van andere merken hebben veel meer last van ‘lekkage’ van wind en geruis. Qua klank is het allesbehalve wat Teufel zelf beweert: “de meest bassy hoofdtelefoon met noise cancelling”. Bij het luisteren valt juist de wat neutrale klankkleur op. Alleen bij het aanzetten van de ANC is een duidelijke boost van de lagere frequenties hoorbaar en valt de compressie op.

Zouden de duivelse Duitsers van Teufel ons weer verrassen? We zijn nog aan het bijkomen van de indruk die de Ultima 40 Active vloerstaanders achterlieten als we weer een klein doosje uit Berlijn binnen krijgen. De Teufel MUTE. een over-ear hoofdtelefoon met noise cancelling en een prijskaartje van 170 euro. Voor nog eens 30 euro erbij hebt u de draadloze Bluetooth-uitvoering van de MUTE.

De Teufel wordt geleverd in een vierkante kartonnen doos, in Teufel rood/zwart. Daarin een stevige draagtas voor de hoofdtelefoon. De vorm van deze tas spreekt ons wel aan; hij is plat, en er is alleen ter plaatse van de oorschelpen een uitsparing gemaakt. Daardoor past hij makkelijk in een (laptop)tas.  De Teufel MUTE kan niet worden opgevouwen; wel kunnen de oordoppen worden gedraaid zodat het een plat geheel wordt. Met 240 gram is het voor een over-ear en gesloten hoofdtelefoon gemiddeld qua gewicht.

AAA

In het rechteroor zit de batterij voor de noise cancelling, een AAA-type dat u in elke winkel kunt krijgen, al dan niet oplaadbaar. Ook wel bijzonder vinden we dat het niet zo is dat de ene kant zwaarder aanvoelt omdat er een batterij in zit. Met deze batterij kunt u tot zo’n 40 uur de actieve noise cancelling (ANC) gebruiken. Al is dat natuurlijk wel afhankelijk van het type en de kwaliteit van de batterij. Met het door Teufel bijgeleverde exemplaar hebben we inderdaad zo’n 40 uur kunnen luisteren met de ANC ingeschakeld.

De driver is een 40 mm Mylar-type met een gevoeligheid van 48 Ohm. Bij noise cancelling uitgeschakeld geeft de fabrikant een rendement op van ± 89 dB, en ingeschakeld ± 93 dB. Dat verschil is ook goed hoorbaar. We nemen bij ingeschakelde ANC meer geluidsdruk en compressie waar, het wordt veel meer ‘bassy’.

Goed

prijs/kwaliteitsverhouding

ongevoelig voor wind

lange gebruiksduur

Minder goed

oorschelpen aan de kleine kant

hoofdband kan knellen bij grote hoofden

geluid enigszins aan de matte kant

 • Ik heb zowel deze teufel, maar dan met bt, als de akg k845bt in huis gehad.

  Uiteindelijk gekozen voor de akg om zijn betere pasform. De teufel zit werkelijk als een blok aan je hoofd vast en dat is niet voor eenieder even lekker.
  Qua geluid vobd ik de akg opener, maar goed smaken verschillen. Mijn zoon vond de teufel prima voor de bass….maar moest ook erkennen dat bij de meer audiofiele tracks de akg beter tot zijn recht kwam

  Fasteddie

 • Geef een reactie

  U dient aangemeld te zijn indien u iets wilt schrijven.


  Gerelateerde items? Zie ook: