Review Magnus Audio MA-400 eindversterker

in Hi-Fi (926) | Reviews (723) | Hifi recensies (325) | Versterkers (102) | Eindversterkers (26) |


De Sound...

Wat na een korte inspeel / opwarmperiode valt vrijwel direct op dat de Magnus aardig wat ‘ballen’ heeft. Er is bijzonder veel controle in het laaggebied. Dat zorgt ervoor dat we bij een nummer als Ill Wind van Radiohead onderin dingen horen die we lang niet hebben gehoord. Er zit daar rond het midden van het nummer een bastoon die héél diep gaat. Echt laag… zo rond de 30 Hz. We wisten nieteens dat de Focal dat met wat kracht kon weergeven. We weten in ieder geval zeker dat een andere versterker / testkandidaat dit niet voor elkaar krijgt.

Ook valt op met hoeveel snelheid en verfijning de Magnus kan spelen. We horen een ontspannen midden en hoog met veel detail en vooral een heel mooie beeldvorming met veel stabiliteit, diepte en ruimte.

We horen tijdens de sessies echt een ruimtevullend stereobeeld. Bij vocaal werk – denk aan Aafke Romeijn, staat de stem als een huis… geen verschuivingen en netjes in proportie. Zetten we onze test-track van Blof op – Mooie Dag – dan horen we dat de Magnus dit zonder enige moeite netjes door de ruimte laat bewegen. De gitaar pal voor ons en de effecten links en rechts naast ons; ver de kamer in. En sommige delen zelfs achter. Heel netjes.

Dan single ended

We schakelen naar de single ended ingang. We pakken een lange Tubulus Argentus cinch-interlink. Poe… ja: dat klinkt wel anders. Iets groter, ietsje warmer en iets meer 3D nog. Het laat toch horen dat de op-amp aardig wat verkl**t. Zonde eigenlijk wel, want het kan voor deze prijs vast ook discreet.

  • Leuk om nieuwe merken te zien op Alpha. Single ended hoeft inderdaad geen probleem te zijn. Als het geluid maar goed is. Maar voor die prijs mocht balanced wel in orde zijn geweest. De details zijn er niet. Wel een prachtige versterker. Sowieso.

  • Geef een reactie

    U dient aangemeld te zijn indien u iets wilt schrijven.


    Gerelateerde items? Zie ook: