Review Magnus Audio MA-400 eindversterker

in Hi-Fi (968) | Reviews (745) | Hifi recensies (336) | Versterkers (105) | Eindversterkers (26) |


Magnus Audio MA-400

Intro

 • Alpha-Rating

 • Beoordeeld 3.5 sterren
 • Erg goed!
8000

 • Magnus Audio MA-400
 • Getest door:
 • Gepost op: :
 • Laatst aangepast: 2018-03-07
 • Bouwkwaliteit
  Schrijver: 80%
 • Inzetbaarheid
  Schrijver: 80%
 • Weergave
  Schrijver: 90%
 • Prijs
  Schrijver: 70%

Conclusie:

Het lijkt wel alsof we alleen maar moeilijke reviews krijgen de laatste tijd. Ook deze Magnus heeft redacteur in kwestie wel wat hersenkrakers bezorgd. En wat wakkere uurtjes.

Primair kunnen we zeggen dat de Magnus erg fraai speelt. Het laag is indrukwekkend goed zelfs. En het midden en hooggebied is mooi open, detailrijke en in balans. Maar...

We zitten een beetje met de opamp die direct in de signaalweg staat en duidelijk hoorbaar het signaal negatief beïnvloedt. Voor 8000 euro vinden we dat toch een kritiek punt en dus een volle ster aftrek. Tevens is de afwerking van de bovenkap wel een puntje van aandacht... Maar goed... daar is nog mee te leven, gezien het feit dat de rest van de behuizing dik in orde is.

Het kloppend hard van de set… tenminste: als je het technisch bekijkt. De eindversterker moet immers de luidsprekers aansturen. En in dat opzicht is het een bijzonder belangrijk element. Waar de voorversterker terrein verliest door dacs met volumeregeling, is de eindversterker nog altijd een cruciale schakel. We testen de Magnus Audio MA-400. Big American Muscle!

Is het goed als je begint mee te zingen met muziek? Of lekker gaat meetikken en meeklappen? Ja, dat is een retorische vraag, want natuurlijk is dat goed. En dat is precies het effect dat deze Magnus Audio MA-400 op ons heeft…

Decennia

Magnus Audio is niet bekend in Nederland. Sinds kort is Audiofeel importeur van Magnus Audio en daarmee is het leverbaar.  Helaas ook via Marktplaats; dat vinden we een merk als Magnus Audio toch te kort doen. Maar goed… dat is onze mening.

Laten we verder gaan met het introduceren van het Amerikaanse merk. Magnus Audio is gevestigd in California. Achter dit merk schuilt decennia ervaring. Onder meer via Canary Audio. Dat is wellicht wel een bekende naam? Zeker onder buizenliefhebbers.

Magnus focust alleen op versterkers. Net als een merk als Pass Labs. En in zekere zin Bryston. Tevens een merk om rekening mee te houden is AVM. Denk aan de Ovation-lijn, waarbij de SA6.2 7500 euro kost. En dat zijn ook precies de concurrenten waaraan we denken als we de prijsklasse zien waarin Magnus Audio opereert. Het model wat wij hebben: de MA-400 kost 8000 euro. Een Pass X-150.8 zet u 8700 euro terug. Maar goed in deze klasse is 1000 meer of minder niet echt een issue meer.

Goed

Zeer strak en snel laaggebied

Veel kracht in de presentatie

Mooie holografische beeldvorming

Mooi gemaakt van binnen

Minder goed

XLR-input wordt door opamp geregeld

... dat beïnvloed nadelig de weergave

Bovenkap is dun en niet gedempt

 • Leuk om nieuwe merken te zien op Alpha. Single ended hoeft inderdaad geen probleem te zijn. Als het geluid maar goed is. Maar voor die prijs mocht balanced wel in orde zijn geweest. De details zijn er niet. Wel een prachtige versterker. Sowieso.

 • Geef een reactie

  U dient aangemeld te zijn indien u iets wilt schrijven.


  Gerelateerde items? Zie ook: