Review Edifier S2000Pro

in Hi-Fi (965) | Reviews (743) | Hifi recensies (349) | Luidsprekers (142) | Actief (30) |


Edifier S2000 Pro

Intro

 • Alpha-Rating

 • Beoordeeld 4.5 sterren
 • Absurd goed
500 per paar

 • Edifier S2000 Pro
 • Getest door:
 • Gepost op: :
 • Laatst aangepast: 2017-03-13
 • Bouwkwaliteit
  Schrijver: 100%
 • Inzetbaarheid
  Schrijver: 90%
 • Weergave
  Schrijver: 90%
 • Prijs
  Schrijver: 100%

Conclusie:

Wat een verrassing. De Edifier S2000 Pro is een erg fijn klinkend systeem voor een heel interessant bedrag. Het maakt het mogelijk dat liefhebbers met een beperkt budget gewoon een leuke set kunnen samenstellen.

Weet wel dat de planar-tweeter off axis snel energie verliest. En dat er dus geen usb-ingang voor handen is. Er zijn echter veel andere ingangen voor handen, dus het zal in veel gevallen wel goed komen bij het aansluiten.

Al met al kunnen we de set van harte aanbevelen. Vandaar de Alpha Approved Award... Leuk spul!

Edifier… wie? Edifier. Geen heel grote naam in de audiowereld. Dat geven we toe. Het Weet echter dat dit bedrijf uit Bejing nu eigenaar van Stax is. Jawel… dat bedrijf dat ultra-high-end hoofdtelefoons maakt. Wij testen geen Stax, maar een setje desktop-monitors. De Edifier S2000 Pro.

Edifier maakt al zo’n 20 jaar luidsprekers voor onder meer computergebruik. Redacteur in kwestie heeft al een jaar of acht een 2.1-setje in gebruik op de thuis-werkplek. En dat functioneert opvallend goed. Nee: geen high-end… maar wel gewoon goed. Het klinkt gemoedelijk, niet opdringerig en stabiel. Daarnaast beschikt deze set over een bedrade remote waar ook een hoofdtelefoon aan te koppelen is: erg handig.

Edifier S2000 Pro

Nu heeft Edifier sinds kort ook een S2000 Pro: een 2.0 desktop-set voor semi-pro gebruik. Ze zijn los te koop voor 500 euro per paar (!), of met een paar statieven. De statieven kosten ongeveer 150 euro per setje. Toch schappelijke prijzen. Zeker als u bedenkt dat de S2000 Pro opgetrokken is uit écht hout – geen fake vinyl-overtrek of iets dergelijks – en een actief systeem betreft met ingebouwde dac, single ended in, XLR-in en bluetooth. Helaas geen USB-dac. Poe: veel waar voor uw geld…

Goed

Prachtig gemaakt

Veel ingangen

Klinkt lekker

Minder goed

off axis rolt hoog snel af

Geen usb-ingang

 • Destijds helemaal gemist deze review… Nu met de eindejaarsactie weer helemaal actueel natuurlijk.
  Het lijken me erg mooie speakers. Het doet een beetje denken aan de LYD serie van Dynaudio als ik het zo lees…

 • Mooi gemaakt, massief houten panelen. Magnetostaat tweeters geven in algemeen een prachtig snel en kristalhelder geluid, maar zeker met een lens een gericht geluid. Als je besluit ze in woonkamer te gebruiken gebruik dan lage stands zodat de tweeter goed op je gericht blijft. Ik ben benieuwd of de faseplug in de tweeter nodig is. Ik zou geneigd zijn hem eruit te slopen net zoals het metaalgaas.
  Nogmaals erg mooi voor de prijs, koppel op de optische ingang een streamer (bijv. een GCCA van €39,-) en je bent klaar.

 • Geef een reactie

  U dient aangemeld te zijn indien u iets wilt schrijven.


  Gerelateerde items? Zie ook: