Pioneer komt (ook) met FireConnect firmware-update

Pioneer rolt ook FireConnect-support via firmware-updates uit

In navolging van Onkyo rolt ook Pioneer een firmware-update uit met daarin support voor FireConnect van Blackfire.

Meldden we vorige week dat Onkyo firmware-updates voor diverse modellen home cinema en hifi-apparatuur uitrolde, deze keer is het de beurt aan Pioneer. Als het een beetje meezit volgen nog meer fabrikanten. Het wordt dan een stuk eenvoudiger om vanaf willekeurige apparatuur bijvoorbeeld aan draadloze speakers met FireConnect te koppelen. FireConnect gebruikt samplerates van 44,1 of 48 kHz. Via een app voor iOS of Android kan uw multiroom-opstelling vervolgens geheel naar wens ingericht worden. Meer informatie over FireConnect vindt u hier. Het aardige is dat dit protocol niet alleen geschikt is voor de overdracht van draadloos geluid, maar bijvoorbeeld ook voor huisautomatisering. Breed inzetbaar dus met een interessant potentieel voor de toekomst.

Update-schema van Pioneer

De eerste serie modellen waar inmiddels al een update voor beschikbaar is (uitrol 23 februari) bestaat uit de AV-Receivers Pioneer SC-LX901, SC-LX801, SC-LX701, SC-LX501, VSX-1131 en VSX-831. Ook de Slimline meerkanaals-receiver VSX-S520D en VSX-S520 alsmede de Stereo-Receiver SX-S30DAB kunnen al profiteren van FireConnect. Vanaf vandaag zijn aan de beurt: netwerkspeler N-30AE, netwerk center NC-50DAB. De HiFi Micro-Systemen XC-HM86D, X-HM86D, X-HM76D en X-HM76 krijgen eveneens een update naar FireConnect. Snel updaten dus als u én een van deze apparaten én een FireConnect draadloze speaker in huis hebt.

 

 

Gerelateerde berichten

CES 2015

Nieuwsupdate CES 2015 (deel 2)

Momenteel vindt in Las Vegas de grootste elektronicabeurs ter wereld plaats, namelijk CES 2015. Omdat we dagelijks worden overspoeld met omvangrijke persberichten, bundelen we het audionieuws in korte items. U hoeft hierdoor geen ellenlange teksten te lezen, terwijl u evengoed vlot op de hoogte bent van de recentste ontwikkelingen in het audiolandschap. Hierbij het tweede deel van […]

Geef een reactie