web analytics

Cardas bestaat dertig jaar, tijd voor jubileumkabels dus!

De Cardas Clear Cygnus Phono

Ter gelegenheid van het dertigjarig bestaan presenteert Cardas trots een nieuwe serie Clear kabels, allen voorzien van het ‘allerfijnste koper en afgestemde geleiders’.

De Cardas jubileumkabels zijn de Clear Cygnus Interconnect, Clear Cygnus Phono en Clear Cygnus Speaker. Volgens de fabrikant zijn ze voorzien van ‘het allerfijnste koper en afgestemde geleiders’. Clear Cygnus Interconnect profiteert volgens Cardas sterk van de recentste ontwikkelingen in het Clearproductieproces. Inclusief een economischer versie van de Clear Beyond Interconnect’s hydraulische demping. Deze kabel vervangt de Clear Light met betere prestaties zonder dat dit de prijs teveel verhoogd heeft. Clear Cygnus is gedetailleerder, enigszins rijker en met een betere lagetonenweergave. Clear Cygnus werkt prima in elk systeem bij elke lengte, zowel single ended als gebalanceerd, aldus nog steeds de fabrikant.

Cygnus Speaker

Het was volgens Cardas verder niet gemakkelijk om de Clear Light Speaker te verbeteren zonder de intrinsieke waarde aan te tasten. Maar uiteindelijk is dat volgens hen dan toch gelukt. ‘Clear Cygnus onthult meer, is zelfs holografischer en verfijnder. De geijkte geleiding zorgt voor een open en dynamisch geluid. Cygnus kan intern biwired uitgevoerd worden, iets dat met Clear Light niet mogelijk was’, aldus de makers.

Cygnus Phono

De viervoudige axiale geleider zorgt ervoor dat de Clear Cygnus geconfigureerd kon worden als een hoogwaardige maar betaalbaarste phonokabel in de Clear serie. Cyrus Phono is volgens de fabrikant gedetailleerd zonder ook maar enige scherpte en met een fantastisch goede laagweergave. Prijzen van alle kabels zijn afhankelijk van de lengte. Meer informatie over de jubileumkabels en hun prijzen vindt u in het downloadbare persbericht alhier.

Gerelateerde berichten

6 reacties

    1. Ik ben serieus, maar ik hou ook wel van een beetje humor.
      Overigens lees ik nooit iets over waar het allemaal om draait: onze oren. Maken we die wel eens schoon voordat we gaan luisteren? Klinkt onze set na het douchen beter dan ervoor?

      1. Heren… dat is natuurlijk appels met peren vergelijken. Oren of kabels. Oren zijn primair belangrijk. Maar wij gaan op Alpha natuurlijk niet bij elke review vertellen dat iemand zijn oren moet schoon houden… Feit is: elke schakel is hoorbaar. Van componenten tot kabels en het lichtnet.

Geef een reactie