web analytics

Alienology Audio T3TRA, een 3D geprinte speaker

De Alienology Audio T3TRA

Alienology Audio probeert via Kickstarter geld binnen te halen om een serie aardige 3D-geprinte speakers aan de man te brengen.

Het in 3D ‘printen’ van objecten is niet alleen een alleraardigste bezigheid voor hobbyisten. Ook professionele bedrijven zien er steeds vaker brood in. Alienology Audio is via Kickstarter begonnen met geld verzamelen voor een serie via 3D-printers gemaakte speakers. Het gaat hier om compacte desktopspeakers voor gebruik in combinatie met bijvoorbeeld een pc, laptop of kleine mediaspeler. De olijk ogende luidprekers zijn paarsgewijs in passieve vorm leverbaar, of als actieve (Bluetooth)exemplaren in mono of stereo. Mits de Kickstarter-campagne slaagt natuurlijk. Maar dat lijkt geen probleem te zijn, want er hoeft slechts $2500 dollar opgehaald te worden. Daarvan is op moment van schrijven al meer dan de helft binnen, met nog 20 dagen op de klokken.

Naadloos

Alienology lijkt ondanks de compacte afmetingen van de speakers goed over het ontwerp te hebben nagedacht. Dankzij de gebruikte productietechniek ontstaat een echt naadloos unibody frame. Dat moet ongewenste trillingen en resonanties tegengaan. De vorm van de speakers gaat staande golven tegen en de afgeronde hoeken reduceren hoekreflecties. De fabrikant levert overigens behalve deze speakers diverse andere 3D-geprinte producten.

 

Gerelateerde berichten

Omera demonstreert Andante luidsprekers

Wie geïnteresseerd is in de nieuwe Andante luidsprekers, doet er goed aan om Donderdagavond 15 oktober bij Omera binnen te wandelen. De Vlaardingse winkel geeft de Nederlandse fabrikant A²-Audio deze avond de gelegenheid om de kunsten van deze speakers te laten horen.

Synology stopt helaas met het updaten van USB-drivers

Nieuwe firmware voor Synology NASsen

Synology heeft een update voor Disk Station Manager (DSM) uitgebracht. Versie 6.2 heeft voor veel nieuws te bieden op ‘technisch’ vlak, wat minder op audiogebied. Sterker nog: daar krijgen sommigen een teleurstelling te verwerken.

Geef een reactie