Technics presenteert betaalbare SL-1200GR platenspeler

De Technics SL-1200GR

Technics heeft een nieuwe platenspeler uitgebracht met typenummer SL-1200GR. Deze is gebaseerd op de eerder geïntroduceerde G-versie, maar een stuk goedkoper.

De Technics SL-1200G is voor velen een droom van een platenspeler. Maar wel eentje met een prijskaartje dat niet voor iedereen bereikbaar is: €3500. Gelukkig is er nu de SL-1200GR (of de zwarte variant met typenummer SL-1210GR). Deze kost slechts €1499. De spelers zijn gebaseerd op de G-versie en ogen even robuust als het ‘origineel’. Daar waar de 1200G volgens de fabrikant een reference-model is, is de GR bedoelt voor audioliefhebbers (‘audio enthusiast’). Een deel van de onderdelen werd voor de GR opnieuw ontworpen, waaronder de direct-drive motor en bijbehorende regelaar. Ook de oplegplaat en toonarm zijn onder handen genomen.

Cogging, weg ermee

Voor de motor heeft Technics opnieuw voor een dubbele rotor gekozen. Deze opzet elimineert ‘cogging’ ofwel het niet helemaal stabiele toerental van een direct-drive motor. Qua toerental kunt u kiezen uit 33 1/3, 45 en 78 tpm. De oplegplaat is gemaakt van spuitgiet-alumium. De volledige specificaties kunt u alhier nalezen. De GR-versie is in ieder geval een heel stuk bereikbaarder voor liefhebbers van vinyl. Het stoere uiterlijk van de oorspronkelijke 1200 is ook in deze versie behouden.

 

 

Gerelateerde berichten

Beatport

Spotify en Beatport werken samen

Over het algemeen proberen online muziekdiensten elkaar af te bluffen met een breed aanbod en handige functies. Des te opvallender is het dat Spotify en Beatport de handen ineenslaan. Bij laatstgenoemde zijn vooral liefhebbers van dancemuziek aangesloten. Spotify gaat het aanbod van Beatport deels in zijn eigen streamingdienst integreren. 

Geef een reactie