Tara Labs presenteert ‘muzikale’ kabels

De nieuwe The Muse kabels van Tara Labs

Tara Labs heeft meer dan een jaar hard gewerkt aan de ontwikkeling van een nieuwe serie ‘muzikale’ kabels onder de naam Muse.

De Muse-kabels van Tara Labs zijn volgens de fabrikant ontworpen voor audiofielen die op zoek zijn naar ‘muzikaliteit’ in hun geluidssysteem. De geluidskwaliteit moet dan ook duidelijk een oppepper krijgen na inzet van deze kabels. Voor de fabricage is veel eigen materiaal ingezet, maar de basis wordt gevormd door koper. Om precies te zijn: koper met een zuiverheidsgraad van 99.999999 procent. Deze rechthoekig gevormde kern is ‘super getemperd’, zuurstofvrij, mono-kristallijn en ‘frequentie getuned’, zo meldt het bedrijf. De kern wordt vervolgens na handmatig polijsten van een gepatenteerde coating voorzien. Vervolgens wordt de aldus geprepareerde kern in een PTFE Teflon omhulsel geplaatst.

Levenslang

De Muse kabels worden handmatig gefabriceerd en u krijgt er levenslange garantie op. Kies uit: The Muse interconnects (1 meter), XLR of RCA a $6995 dollar, The Muse speakerkabel (2,4 meter) a $ 12000 dollar of The Muse AC (1,8 meter VS of Euro-stekker naar keuze) a $4200 dollar.

6 reacties

  1. Op de Audioholics site wordt deze kabel-waanzin doorgrond, en geven zij tips waar op te letten bij aanschaf. Een goede kabel hoeft nl. niet extreem duur te zijn, zie bv. Atlas en Supra.

    1. van eigen bodem: https://www.ruconnected.nl/ en leuk geprijsd. Ik heb er inmiddels een paar analoge RCA kabels van. T.o.v. een Monster M1000i of een VDH Carbon cable niet veel verschil in geluidsbeeld (misschien iets warmer) maar voor een fractie van de prijs !
      Wellicht leuk voor AA om eens een luistertest mee uit te voeren?

Geef een antwoord