Roon 1.3 met onder meer DSP-engine en Sonos

Roon pakt stevig uit met versie 1.3

De nieuwe versie 1.3 van Roon biedt flink wat nieuwe extraatjes die de moeite van het upgraden waard maken. Onder meer is voorzien in een DSP-engine.

Oorspronkelijk zou de 1.3-update van Roon slechts een handjevol zaken op het vlak van metadata verbeteren. Echter, er blijkt onder de motorkap heel wat meer gewijzigd. U krijgt na upgraden de beschikking over een scala aan extra functies. Zoals bijvoorbeeld een Dynamic Range Meter, een equalizer en ondersteuning voor Sonos wifi-speakers. Toch is er ook flink gesleuteld en verbeterd aan metadata-afhandeling. Zo is de Tag-functie volledig vernieuwd en uitgebreid. Zo kunt u nu albums, tracks, artiesten, componistenen afspeellijsten van eigen tags voorzien. Die tags laten zich vervolgens net als afspeellijsten aan verschillende gebruikersprofielen koppelen, zodat in het geval van meerdere gebruikers in huis niemand in de knoop komt.

DSP

De meest in het oog springende vernieuwing van Roon 1.3 is ongetwijfeld de nieuwe DSP-engine. Feitelijk valt daar ook de nieuwe parametrische equalizer onder, maar ook de crossfeed-schakeling voor het simuleren van luidsprekerweergave over een hoofdtelefoon. Verder zorgt de DSP-module voor een configureerbare samplerate-conversie annex upsampling. Ook uitsturing in DSD-formaat is mogelijk. Voor de liefhebbers: de complete Roon-engine werkt nu met 64 bit floating point. Verder ondersteunt Roon in versie 1.3 het afspelen van meerkanaals content, wordt het dynamisch bereik van een titel getoond en kunt u sociaal delen. Ofwel: deel dat wat u luistert op Facebook en (of) Twitter.

Gerelateerde berichten

Meridian Reference Audio Core 818

Video Meridian Reference Audio Core 818

VIDEO – We hebben van Viertron de Meridian Reference Audio Core 818 ter review gekregen. Een prachtig apparaat waar we even goed de tijd voor gaan nemen. Voordat we hem uitgebreid gaan testen, leggen we dit apparaat eerst even vast op video en leggen we al het een en ander uit aan u!

Sonos subwoofer

Sonos lanceert subwoofer

NIEUWS – Sonos zal vanaf 19 juni een subwoofer in het assortiment opnemen. De sub is met name interessant voor gebruikers van de Play:3 en Play:5. De speakersystemen van Sonos. Uiteraard is hij ook te gebruiken in andere set-ups. De prijs is 699 euro voor de zwart glossy versie en 599 euro voor zwart mat.

Geef een reactie