Review Nexum TuneBox2

in Reviews (743) | Streaming Audio Reviews (113) | Streamers (45) | Streaming Audio (329) |


Nexum Tunebox2

Intro

 • Alpha-Rating

 • Beoordeeld 3.5 sterren
 • Erg goed!
99,99

 • Nexum Tunebox2
 • Getest door:
 • Gepost op: :
 • Laatst aangepast: 2018-03-07
 • Bouwkwaliteit
  Schrijver: 75%
 • Inzetbaarheid
  Schrijver: 70%
 • Gebruiksgemak
  Schrijver: 60%
 • Weergave
  Schrijver: 75%
 • Prijs
  Schrijver: 100%

Conclusie:

We vinden de Nexum Tunebox2 een interessant product voor wie een streaming-oplossing zoekt zonder toeters en bellen. Het doosje zelf speelt gewoon prima. En het installeren is eigenlijk in een paar minuten gepiept.

Twee punten waar we tegenaan zijn gelopen: de website is in het Taiwanees en in de app missen ook wat vertalingen naar het Engels. Tevens zouden we graag een eigen app zien voor het afspelen van muziek. Het kwam op ons wat gek over dat we alleen maar de speler ermee kunnen installeren.

Het is niet alleen high-end wat de klok slaat bij Alpha Audio. We vinden het ook bijzonder leuk – en nuttig – om (zeer) betaalbare oplossingen te bekijken. Deze keer hebben we de Nexum Tunebox2 op het bureau. Een UPnP en Airplay-streamertje van 99,99 euro.

Lang niet iedereen zit te wachten op een uitgave van richting de duizend euro om te kunnen streamen. En soms vraagt een oplossing of ruimte daar ook niet om. Denk aan een set voor in de keuken, werkkamer of studentenkamer. Wie gewoon muziek wil kunnen streamen zonder falliet te gaan, zoekt iets van hooguit 100 euro. En voor die groep heeft Nexum de tunebox. Nu aangekomen bij versie 2.

Simpel

De Tunebox2 van Nexum is een eenvoudige UPnP en Airplay-streamer. Het is mogelijk te verbinden via Wi-Fi (2,4 GHz, tot 802.11n) of een aux-verbinding te maken. Schakelen tussen de aux en streaming gaat met een ‘dip-switch’ op het front van de kleine speler. De ethernet-ingang is alleen om van de Nexum een wifi-accesspoint te maken. Een beetje een gekke functie als je het ons vraagt.

Goed

Erg scherp geprijsd

Simpel in gebruik

Ook analoog in

Minder goed

Info grotendeels in Taiwanees

Geen complete app

Geen ondersteunde diensten behalve spotify

Geen ethernetkabel mogelijk

 • Er zijn/komen heel wat budget streamers de Chromecast Audio is meest verkochte/bekenste maar niet echt audiofiel. Daarnaast is er ook bij A-A gerevieuwde Teufel connector 2 voor €149,-. Welke is de beste?
  De Nexum heeft een betere dac chip, de Teufel wired lan. Wie heeft minder jitter? Wie is beter analoog?
  Is een brede test van budget streamers op A-A een idee?

  Gr. Paul

  • Ik denk dat de Nexum beter klinkt dan de connector2. Maar de Raumfeld-app en software zijn VEEL beter dan die van de Nexum. Ook heeft de connector een digitale uitgang en deze Nexum niet. Dan met je de ’20’ hebben en niet de ’21’ die wij hebben getest. We kunnen best eens een paar streamers naast elkaar zetten. Goed idee.

 • Geef een reactie

  U dient aangemeld te zijn indien u iets wilt schrijven.