Review Bowers & Wilkins P9 over ear hoofdtelefoon

in Personal Audio (289) | Reviews (738) | Personal Audio Reviews (112) | Over Ear (52) |


Sony met Bowers P9

Intro

 • Alpha-Rating

 • Beoordeeld 3.5 sterren
 • Erg goed!
899

 • Bowers & Wilkins P9
 • Getest door:
 • Gepost op: :
 • Laatst aangepast: 2017-02-22
 • Bouwkwaliteit
  Schrijver: 95%
 • Comfort
  Schrijver: 80%
 • Weergave
  Schrijver: 60%
 • Prijs
  Schrijver: 60%

Conclusie:

We hebben héél lang moeten denken wat voor score we nu geven aan de Signature van Bowers & Wilkins: de P9. Feit is: de afwerking en gebruikte materialen is subliem. Echt prachtig gemaakt. Op gebied van comfort zitten we in dubio: hij is wat zwaar en hij klemt wellicht een tikkie te hard. Maar dat is deels smaak.

De weergave past niet bij onze smaak. Iedereen op de redactie vond de bas te zwaar. Onze metingen laten echter zien dat dit een keuze is: de defintie is uitstekend en het impulsgedrag idem.

Punt met de balans is dat het soms ten koste gaat van het midden en hoog. Stemmen kunnen wat gedrukt doorkomen. En dat is zonde, want de P9 kan wel degelijk detailrijk en verfijnd weergeven.

Saffiano leder, een échte unit, gericht naar het oor. Nylon, anti-resonantie cups en een alcantara draaghoes. Welkom bij de Bowers & Wilkins P9 over ear hoofdtelefoon. Het nieuwe premium model voor de – volgens Bowers – echte liefhebbers. 

Bowers & Wilkins is 50 jaar. En dat moet gevierd worden. Dat doen ze onder meer met de P9 signature hoofdtelefoon. Een model, opgetrokken uit prachtige materialen en een geoptimaliseerde unit die we – in basis – kennen uit de P7. Het gaat dus om een 40 mm driver met een ophanging, zoals we die kennen van een gewone luidspreker. Geen mylar-drivers dus, maar een echte driver met een echte surround. Deze unit is bij de Bowers & Wilkins P9 met 15 graden ingedraaid, zodat het stereobeeld natuurlijker wordt neergezet. Dit kennen we ook van de Sony MDR-Z1R en bijvoorbeeld de Audioquest Nighthawk en NightOwl.

Goed

Mooi gemaakt

Strak laaggebied

Veel definitie in weergave

Minder goed

Klank is uit balans

Prijs

Geef een reactie

U dient aangemeld te zijn indien u iets wilt schrijven.


Gerelateerde items? Zie ook: