Review Bowers & Wilkins P7 Wireless

in Personal Audio (289) | Reviews (738) | Personal Audio Reviews (127) | Hoofdtelefoons (94) | Over Ear (52) |


B&WP7Wireless

Intro

 • Alpha-Rating

 • Beoordeeld 4.5 sterren
 • Absurd goed
399

 • Bowers & Wilkins P7 Wireless
 • Getest door:
 • Gepost op: :
 • Laatst aangepast: 2017-02-22
 • Bouwkwaliteit
  Schrijver: 95%
 • Inzetbaarheid
  Schrijver: 90%
 • Weergave
  Schrijver: 90%
 • Prijs
  Schrijver: 90%

Conclusie:

Met de Bowers & Wilkins P7 Wireless hebt u Best Of Both Worlds, om maar eens een nummer van Robert Palmer te citeren. De uitmuntende kwaliteit audio die de bekabelde P7 al had is nu uitgebreid met een draadloze functie die we in deze kwaliteit nog niet hebben gehoord bij hoofdtelefoons. Ja, er is compressie bij Bluetooth maar op een of andere manier is dat door Bowers & Wilkins zo goed gecompenseerd dat u dat niet snel als storend zult ervaren. Pas wanneer u de kabel aansluit hoort u het verschil. En dat u met de P7 zowel bekabeld als draadloos van hoge kwaliteit audio kunt genieten, is wat dit toestel bijzonder maakt.

We hebben de Bowers & Wilkins P7 al eerder getest op Alpha-Audio. En wel in 2013. Eind vorig  jaar introduceerde Bowers & Wilkins de P7 Wireless. Over de Bowers & Wilkins P7 waren we al zeer te spreken; zowel  in de metingen als de luistertests scoorde deze hoog. Hoe zit het met zijn broertje zonder draad: de Bowers & Wilkins P7 Wireless? 

We krijgen de Bowers & Wilkins P7 Wireless nieuw uit de doos. En ja: dat betekent dat we hem even moeten inspelen. Dat was bij de bekabelde versie ook zo. Na 200 uur aan de martelbank klinkt de P7 Wireless al een heel stuk beter: weg zijn het ‘kartonnen’ geluid, de stroefheid en het zompige mid-laag.

De Bowers & Wilkins P7 is namelijk veel meer een ear-speaker dan een conventionele hoofdtelefoon die tegenwoordig veelal zijn uitgerust met mylar-drivers. De P7 heeft échte units van 40 mm. En die moeten nu eenmaal inspelen voor ze optimaal presteren. Noblesse oblige, zoals de Engelsen dat zeggen.

Knopjes

Het enige waarin de oude en nieuwe Bowers & Wilkins P7 Wireless van elkaar verschillen zijn knopjes aan de oorschelp voor het aan- en uitzetten van Bluetooth, en voor volumeregeling/start-stop. Gebleven zijn de magnetisch afneembare oorschelpen en de fraaie grille die de speakers afschermt. Deze hebben nu echt een functie want met of zonder draad, de P7 Wireless blijft het doen.

Na het inspelen beginnen we met de draadloze functie. Met de knop aan de onderkant van de rechter oorschelp zetten we Bluetooth aan. Verbinden met de iPhone 5s en met een Android telefoon gaat moeiteloos; een pingel-geluidje geeft aan dat er verbinding is en de knipperlichtjes op de headset gaan uit. Dat laatste vinden we wel prettig; er zijn ook draadloze hoofdtelefoons die een blauw licht of erger nog, een knipperlicht blijven geven en dat gaat op den duur irriteren. Op de telefoon zien we ook het batterijniveau van de P7 Wireless staan zodat we tijdig kunnen opladen als dat nodig is. Dat opladen gaat met een bijgeleverde mini-USB kabel.

Goed

Hoogwaardige Bluetooth-techniek

Goed en storingsvrij bereik

Goede geluidskwaliteit Bluetoothverbinding

Gebruiksgemak

Minder goed

Handleiding mist paragraaf over kabel

 • Het ontvangstbereik van de koptelefoon wordt natuurlijk sterk beinvloed door het uitgaande signaal van de verzender…toch?

  Zelf heb ik de AKG845 bt en de Teufel mute bt in huis om de verschillen te kunnen testen.
  Mijn lichte voorkeur gaat uit naar de AKG daar deze in mijn optiek toch een ruimer geluid geeft t.o.v. de teufel. Het zijn beide gesloten koptelefoons.
  Daarnaast zit de AKG lekkerder op het hoofd…maar dat is vaak persoonlijk. De Teufel valt zeker niet van je hoofd, al ga je op je kop staan…Teufel heeft ook ANC wat ook zo weer zijn voordelen heeft.

  Bereik van de AKG getest op de hifi show in Alkmaar….80 meter zonder obstakels no problem…thuis kan ik gewoon naar zolder lopen zonder noemenswaardige onderbreking…

  Heeft iemand toevallig ervaring met Yamaha versterkers? Ik overweeg een yamaha rn 402 of 604 aan te schaffen waarbij er ook de mogelijkheid is om draadloos te luisterrn via een koptelefoon….bluetooth out fubctie derhalve….

  • Jazeker, de P9 staat in de planning om te reviewen! Als u de review van de Sony muziekspeler en hoofdtelefoon (gisteren gepubliceerd) erbij neemt, kunt u al iets lezen over onze ervaringen met de P9.

 • Geef een reactie

  U dient aangemeld te zijn indien u iets wilt schrijven.


  Gerelateerde items? Zie ook: