web analytics

Nieuwe versterkers van PS Audio: de S300 en M700

Een paartje M700's van PS Audio met daaronder de al even nieuwe S300

PS Audio presenteert een nieuwe stereoversterker in de vorm van de S300, maar ook de al even nieuwe monoversterker M700 is in paarvorm interessant.

De S300 van PS Audio is een versterker die volgens de fabrikant minder dan $5000 kost. Dat levert u wel een apparaat op met een klasse D-eindversterker die volgens PS Audio net zo warm en rijk aan detail klinkt als een gelijkwaardige klasse A-versterker. Intern is de S300 opgebouwd als een dual mono-versterker voorzien van een Zero-loss Analog Cell ingangstrap. De uitgangstrap wordt gevormd door MOSFET’s. Het maximaal geleverde vermogen bedraagt 140 Watt per kanaal in 8 Ohm en 300 Watt per kanaal in 4 Ohm. De vervorming bij maximale uitsturing bedraagt 0,1% over een frequentiebereik van 20 Hz tot 20 kHz. Qua ingangen hebt u de keuze uit een XLR gebalanceerde ingang of RCA.

Dubbel mono

De M700 is een ándere nieuwe versterker van PS Audio. Het betreft een mono-versterker die paarsgewijs wordt geleverd, wederom voor een prijs onder de $5000. Dat is althans wat we uit de productpagina van dit apparaat opmaken. Een enkele M700 levert een door een MOSFET-eindtrap geleverd vermogen van 340 Watt in 8 Ohm of 700 Watt in 4 Ohm. Ook deze keer is gekozen voor een klasse D-eindversterker. En wat ingangen betreft kan opnieuw gekozen worden uit XLR gebalanceerd of RCA.

Gerelateerde berichten

Next Big Sound

Next Big Sound: afgelopen halfjaar één biljoen streams

Het marktonderzoeksbureau Next Big Sound bracht onlangs een interessant rapport naar buiten over het streamen van muziek. Volgens het New Yorkse bedrijf zijn er de afgelopen zes maanden 1.032.225.905.640 nummers en video’s over de hele wereld gestreamd, oftewel ruim één biljoen. 

3 reacties

Geef een reactie