Chord Blu-MKII upscaling cd-speler nu met USB

in Hi-Fi (725) | Nieuws (238) | Nieuws (2.359) |


De Chord Blu-MKII, nu met USB-ingang.

Chord Electronics heeft een USB-ingang aan de op de CES onthulde Blu MKII cd-speler (of beter: transport) toegevoegd.

De Chord Blu MKII is een zogeheten CD-transport met upscaling-mogelijkheden. Het betekent dat er geen DAC in het apparaat is verwerkt, hiervoor dient u een extern exemplaar te gebruiken. Intern zorgt een FPGA-chip (een chip bomvol programmeerbare logica) voor de upscaling zelf. De ontwerpers van het systeem hebben maar liefst 740 DSP-cores in deze FPGA gebouwd, wat zorgt voor flink wat mogelijkheden. Het hart van de upscaler wordt gevormd door de WTA M Scaler-techniek, die dus op de FPGA draait. Dit is volgens de fabrikant het meest geavanceerde filter in z’n soort dat poogt het oorspronkelijke analoge signaal in real-time te reconstrueren. Het levert uiteindelijk een signaal op met een resolutie die door Chord gegarandeerd hoger is dan de oorspronkelijke 16 bits van de afgespeelde cd.

USB

Natuurlijk is het zonde om dit geavanceerde filter niet ook voor andere (16-bits) audiodata te gebruiken. Vandaar dat Chord heeft besloten – na veel vraag van dealers hiernaar – om een USB-ingang te implementeren. Hier kunt u vanaf bijvoorbeeld de computer PCM of DSD-data heen sturen, die vervolgens ge-upscaled wordt door de Blu MKII. Nogmaals: u hebt nog altijd een externe DAC nodig voor de uiteindelijke conversie van het signaal.

  • Geef een reactie

    U dient aangemeld te zijn indien u iets wilt schrijven.


    Gerelateerde items? Zie ook: