web analytics

Chord Blu-MKII upscaling cd-speler nu met USB

De Chord Blu-MKII, nu met USB-ingang.

Chord Electronics heeft een USB-ingang aan de op de CES onthulde Blu MKII cd-speler (of beter: transport) toegevoegd.

De Chord Blu MKII is een zogeheten CD-transport met upscaling-mogelijkheden. Het betekent dat er geen DAC in het apparaat is verwerkt, hiervoor dient u een extern exemplaar te gebruiken. Intern zorgt een FPGA-chip (een chip bomvol programmeerbare logica) voor de upscaling zelf. De ontwerpers van het systeem hebben maar liefst 740 DSP-cores in deze FPGA gebouwd, wat zorgt voor flink wat mogelijkheden. Het hart van de upscaler wordt gevormd door de WTA M Scaler-techniek, die dus op de FPGA draait. Dit is volgens de fabrikant het meest geavanceerde filter in z’n soort dat poogt het oorspronkelijke analoge signaal in real-time te reconstrueren. Het levert uiteindelijk een signaal op met een resolutie die door Chord gegarandeerd hoger is dan de oorspronkelijke 16 bits van de afgespeelde cd.

USB

Natuurlijk is het zonde om dit geavanceerde filter niet ook voor andere (16-bits) audiodata te gebruiken. Vandaar dat Chord heeft besloten – na veel vraag van dealers hiernaar – om een USB-ingang te implementeren. Hier kunt u vanaf bijvoorbeeld de computer PCM of DSD-data heen sturen, die vervolgens ge-upscaled wordt door de Blu MKII. Nogmaals: u hebt nog altijd een externe DAC nodig voor de uiteindelijke conversie van het signaal.

Gerelateerde berichten

Monitor Audio Soundbar ASB-2

Monitor Audio zet ASB-2 Soundbar in de markt

De nieuwe ASB-2 Soundbar van Monitor Audio heeft een 5-kanaals audiosysteem in huis. Het is de bedoeling dat gebruikers het apparaat boven of onder de televisie monteren. Volgens de fabrikant functioneert de soundbar daarmee als centrale audio-hub voor alle afspeelapparatuur.

Pioneer SBX-N700

Drie nieuwe Soundbars van Pioneer

Pioneer Europe lanceert drie Soundbar-modellen voor de filmliefhebber, die maximaal wil genieten van helder geluid uit zijn tv. De SBX-N700, de SBX-N500 en de SBX-300 maken via Bluetooth eenvoudig verbinding met elk apparaat dat is voorzien van een Bluetooth-functie. 

5 reacties

  1. Voor het eerst gehoord op x-fi. Heel bijzonder design. In de verduisterde ruimte zag de set er fenomenaal uit. De futuristische look met dat bangelijk blauw licht. Het was precies iets uit een sci-fi movie.

    Maar dan de klank. Ze krijgen steevast toprecensies all over the world. Wel die zijn dik en dik verdiend. Omg wat een geluid dat die set maakte. Ongelooflijk. Ultraneutraal, ultrastrak maar ondanks het kille design, het gekke licht bijzonder muzikaal. Wat dat ook mag betekenen muzikaal. Voor mij betekent het gefixeerd zijn door het geluid en niet uit je stoel weg te krijgen.

    Ik had niet verwacht dat ik het iets ging vinden. Maar het klonk fantastisch. Echt wereldklasse!

Geef een reactie