Bergmann Odin luchtgelagerde tangentiale toonarm

De nieuwe Bergmann Odin

De Bergmann Odin is de meest universele tangentiaal aftastende luchtgelagerde toonarm van dit merk en past dan ook op de meeste high-end draaitafels.

De nieuwe Bergmann Odin universele luchtgelagerde tangentiale toonarm past op de meeste high end draaitafels op de markt. Inclusief de Bergmann Galder 4-arms draaitafel. Wat ontwerp en constructie betreft is de fabrikant naar eigen zeggen trouw gebleven aan zijn aan zijn filosofie. En dat is: zo min mogelijk onderdelen als mogelijk om resonanties te voorkomen. Een voorbeeld van deze filosofie is de luchtpijp, die aan beide kanten is ingeklemd voor een optimale basis voor de armbuis. Deze armbuis is volgens traditioneel geldende Bergmann-principes opgebouwd. Ofwel: met zo weinig mogelijk onderdelen en uitgevoerd als een dubbele buis met demping daartussen. Hierdoor is de armbuis volgens de fabrikant zeer resonantiearm voor de best mogelijke controle van vibraties, vooral bij crescendo’s in de muziek.

Instelbaar

De toonarmkabel loopt – zoals gebruikelijk bij Bergmann toonarmen – zonder onderbreking van de aansluitingen op het element tot de DIN-connector. Het contragewicht is ontkoppeld van de arm, wederom ter voorkoming van resonanties. De Odin arm biedt alle mogelijke instelopties: VTA, overhang, azimuth, waterpas stellen van luchtpijp en aanpassen van de luchtstroom. Alle instellingen zijn makkelijk toegankelijk en eenvoudig uit te voeren. De luchttoevoer voor de luchtgelagerde arm dient droog, schoon en gelijkmatig te zijn voor een goede werking. Daarom zijn de Bergmann luchtcompressoren uitgevoerd met stoffilters en twee luchtreservoirs met dempingsmateriaal voor het opvangen van pulsaties in de pomp.

Gerelateerde berichten

winkelwagentje webwinkel

Omzet webwinkels groeit met ruim 8%

De omzet van de online shopping-markt is in de eerste zes maanden van 2013 gestegen naar ? 5 miljard. Dat is een stijging van ruim 8% ten opzichte van dezelfde periode in 2012. Ondanks de aanhoudende recessie en een lage koopbereidheid bij consumenten blijft de online markt groeien, hoewel de groei iets afvlakt vergeleken met […]

Van den Hul CS 122

Win een Van den Hul luidsprekerkabel!

PRIJSVRAAG – We hebben weer iets moois om weg te geven bij Alpha Audio! Deze keer 2 x 2,5 meter Van den Hul CS 122 luidsprekerkabel. Verzilverd koper, lekker flexibel en heerlijk neutraal van klank. Kortom: een geweldig mooie luidsprekerkabel! En u kunt hem winnen. 

Geef een reactie