Automatische platenwasstraat van CleanerVinyl

De CleanerVinyl Pro; let op dat u het reinigingsbad er los bij moet kopen.

Als u veel (oude) platen hebt die in de loop der jaren flink zijn verstoft, dan is een platenwasserij van CleanerVinyl mogelijk interessant.

Platen verzamelen stof als ware het magneten. Het betekent dat veelgedraaide platen zo af en toe eens schoongemaakt moeten worden om al te veel tikken en ruis te voorkomen. Dat kunt u doen met een of ander statisch borsteltje of doekje, mooier en grondiger gaat door ze te wassen. Dat kan zelfs volautomatisch dankzij – deels – de ‘platenwasser‘ van CleanerVinyl. We schrijven hier overigens niet voor niets ‘deels’, want de fabrikant levert alléén een motorset die op een los aan te schaffen ultrasoon reiniger past. Waarom nou niet gewoon een complete set?

Bad erbij kopen

Hoe dan ook, de platenwasser is verkrijgbaar in drie uitvoeringen (One a $189, Pro a $379 en Max a $499). De One kan één plaat tegelijk reinigen, via een los aan te schaffen add-on adapterring eentje extra. De Pro verwerkt tot 12 platen per run en de Max 24. Het vervelende is dus het ontbreken van een belangrijk onderdeel in de vorm van het reinigingsbad zelf. Dat is echter volgens de fabrikant overal en nergens op eBay te scoren voor ongeveer $150 dollar. Alles bij elkaar toch best een dure grap voor een motortje, een fan (in de duurdere uitvoeringen) en wat plastic ringen.

3 reacties

  1. Het idee om meerdere platen teglijk te wassen is dan wel weer goed! Vooral vinyl winkels zullen hier blij mee kunnen zijn. Het linkje van Gaston hier is ook een goeie tip en een heel stuk betaalbaarder 🙂

    1. Goeie tip.
      Ik heb zelf een Okki Noki maakt goed schoon maar kost heeeeeeel erg veel tijd. Ultrasone vs vacuum wat is beter?
      In ieder geval tig platen tegelijkertijd ipv één kant.

Geef een antwoord