Review Bluesound Pulse Soundbar

in Home Cinema (69) | Reviews (744) | AV Reviews (36) | Soundbar (17) |


Bluesound Pulsebar

Intro

 • Alpha-Rating

 • Beoordeeld 4 sterren
 • Super!
1199

 • Bluesound Pulse Soundbar
 • Getest door:
 • Gepost op: :
 • Laatst aangepast: 2017-01-18
 • Bouwkwaliteit
  Schrijver: 100%
 • Inzetbaarheid
  Schrijver: 80%
 • Weergave
  Schrijver: 90%
 • Prijs
  Schrijver: 75%

Conclusie:

Een Soundbar in de Bluesound familie is natuurlijk geweldig. Zeker als het geluidskwaliteit levert die onze verwachtingen te boven gaan. High Res ondersteuning en ook nog eens MQA! Het is van ons uit dan ook gewaagd om te zeggen dat de Pulse Soundbar een kantelpunt heeft bereikt in de HiFi markt. Met deze specificaties en mogelijkheden zelf een systeem samenstellen, met hetzelfde budget, is bijna onmogelijk. Wel hadden we graag de HDMI-aansluiting gezien. Dan was de Pulse Soundbar waarschijnlijk leider in de markt geworden.

We hebben er lange tijd naar uitgekeken. We zijn de Bluesound Pulse Soundbar al regelmatig tegengekomen op beurzen en shows. Maar daar is hij dan eindelijk. Verkrijgbaar in Nederland. Tijd voor een review, want is de Pulse Soundbar echt zo goed als dat ze beweren?

De doos is geen verrassing: zwart en in de Bluesound stijl met logo’s en kreten. Het gewicht daar en tegen wel. Wel hebben al vele soundbars getest, echter de Bluesound Pulse Soundbar valt op door zijn gewicht. Jee: wat is dat ding zwaar! Normaal gesproken is een subwoofer een workout, maar in dit geval is het gewoon de soundbar zelf die ons laat zweten.

Bomvol

Goed, tijd om te kijken naar de mogelijkheden. En daar worden wij heel blij van. De Bluesound Pulse Soundbar ondersteunt namelijk: MP3, AAC, WMA, OGG, WMA-L, ALAC, OPUS en hoge resolutie FLAC, MQA, WAV, AIFF: echte 24 bit/192 KHz ondersteuning. Inclusief dus volledig MQA.

Inwendig vinden we een 3 weg systeem, dat stereo opgebouwd is. We tellen in totaal zes units die 120 watt krijgen uit de diverse versterkers. Om verder te gaan met het rijtje specificaties: Wi-Fi, bluetooth, alle grote muziekdiensten, analoge ingang, ethernet, usb en een optische ingang.

Wat we niet in de doos vinden, is een afstandsbediening. Alles gaat via de app. Wel vinden wel pootjes om de Pulse Soundbar neer te zetten en beugeltjes om ze op te hangen.

Vergeet u trouwens niet hoeveel tijd, onderzoek en ontwikkeling er in de app zit. Dat is een onderwerp op zich. Daar komen wel straks even op terug.

Goed

High res & MQA ondersteuning

Goede app

Degelijke bouw

Hifi kwaliteit

Minder goed

Geen HDMI

 • Omdat deze soundbar niet alleen voor de tv maar zeker voor puur audioweergave gebruikt zal gaan worden lijkt me een afstadsbediening, los van de tv wel wenselijk, Desnoods tegen betaling voor geinterresserden.

  Barend

  • Beste Barend,

   Er is ook de – erg prettige – app. Dus je hebt zowel een app, als een afstandsbediening die te programmeren is. Anders is élke willekeurige afstandsbediening – dus ook de 3 euro Lidl – te programmeren op deze soundbar.

 • Geef een reactie

  U dient aangemeld te zijn indien u iets wilt schrijven.


  Gerelateerde items? Zie ook: