web analytics

Legendary Sound dealt vanaf nu álles van Harbeth

Legendary Sound is dealer geworden van de volledige lijn Harbeth luidsprekers

Legendary Sound uit Doetinchem wordt ‘full range’ dealer van het merk Harbeth. Goed nieuws voor audioliefhebbers in het oosten des lands.

Het bijzondere aan het Harbeth-dealerschap van Legendary Sound is dat echt het hele assortiment speakers van dit merk is opgenomen. Ook de Monitor 40 – de referentie van dit merk – treft u dus aan in het Doetinchemse. Behalve Harbeth levert het bedrijf ook de merken McIntosh, Cyrus, PMC, Canton, Focal en AudioQuest.

Harbeth

Het Britse luidsprekermerk Harbeth is opgericht door H.D. Harwood. Toen hij als onderzoeker bij de BBC werkte ontdekte hij dat polypropyleen prima geschikt is voor het maker van speakerconussen. Ook voor shampooflessen trouwens, maar dat is weer een ander verhaal. Na overleg met zijn werkgever kreeg hij als afscheidscadeautje het patent betreffende deze ontdekking mee. Het logische gevolg verscheen in 1977 op de markt in de vorm van de HL Monitor (Mk1) luidspreker. Het hele verhaal rondom het prille begin van de speakerfabrikant kunt u overigens hier op uw gemak nalezen.

Gerelateerde berichten

Qnap TS-460 TS-670 Pro

Qnap gaat voor real time transcoding

NIEUWS – Hardware Info heeft twee nieuwe Qnap-nassen gespot op de Computex die real time video (en audio) kunnen transcoderen: de TS-470 Pro en TS-670 pro. Zo is het mogelijk om alle formaten video en audio af te spelen op apparaten die dat eigenlijk niet kunnen. 

Geef een reactie