Zanger George Michael overleden

George Michael

De welbekende zanger George Michael is op eerste kerstdag overleden. Hij is 53 jaar geworden. De zanger is thuis overleden aan hartfalen.

George Michael – Georgios Kyriacos Panayiotou, Londen – is bekend van zowel de band Wham! als van zijn solo-carrière waarbij hij wereldwijd talloze hits heeft gescoord. Denk aan careless whisper of Outside: een nummer dat hij schreef toen hij werd betrapt op onzedelijk gedrag in een openbaar toilet (1998).

In totaal heeft de Britse artiest zeven keer op nummer 1 gestaan in de Nederlandse Top 40. Twee keer met Wham, twee keer solo, twee keer in een duet en één keer met Band Aid.

Freddie Mercury

Tevens een belangrijk punt in zijn carrière is het Tribute voor Freddie Mercury geweest. Daar heeft de artiest Somebody to Love gezongen. Later is dat op een speciaal album gekomen: Five Live.

100 miljoen

Wereldwijd heeft de artiest meer dan 100 miljoen albums verkocht. Mede daardoor is het één van de – zoniet de – meest populaire zangers tussen 1984 en 2004.

Gerelateerde berichten

The Orb & David Gilmour – Metallic Spheres

Wie David Gilmour niet kent, mag zich eigenlijk wel schamen. De hoofdman van Pink Floyd heeft heel wat cd’s op zijn naam. The Orb is een iets ander verhaal. Wellicht dat sommige lezers KLF nog kennen met het hitje ‘Last train to Trans Central’. De samenwerking tussen de elektronicaband en David Gilmour is op zijn […]

luxman-show-banner

Luxman-show bij Beter Beeld en Geluid

Het is zo’n iconisch merk: Luxman. Als wij daar aan denken, is het vooral een warm gevoel. En zo beschrijft Beter Beeld en Geluid het ook. “Een intieme dialoog tussen luisteraar en muziek”. Kijk: daar krijgen wij een warm gevoel van. En u kunt het op 18 maart zelf ervaren.

Geef een reactie