Soundkaos schakelt over naar direct sales

Soundkaos gaat overstappen op direct sales

De Zwitserse fabrikant Soundkaos schakelt over naar een direct sale-model. Naar verwachting levert dit een betere omzet op.

Kleinere bedrijven en ook startups die via dealers willen verkopen lopen vaak tegen het probleem marges aan. Deze zijn vaak erg hoog, waarbij nog eens komt dat – volgens Soundkaos – veel van de door hun benaderde dealers er niet al te florissant voor staan. Volgens de Zwitsers is het nauwelijks zinvol nog mee te blijven doen aan de hoge marges en weinig winst voor het bedrijf zelf.

Voorbeelden genoeg

Het idee is natuurlijk niet zo heel vreemd. Een bedrijf als Teufel laat zien dat het zeer succesvol is met direct sales. Van fabriek tot klant onder één dak kan ook een win-win-situatie voor zowel klant als fabrikant opleveren. Mits er natuurlijk ook gedacht is aan een goede after sales-politiek en een fatsoenlijke service. Maar de mentaliteit van de gemiddelde Zwitser kennende zal dat wel loslopen. Direct-sales zal steeds meer gemeengoed gaan worden. Al was het maar omdat online shoppen een nog altijd gestaag groeiende markt is. Hou de website van Soundkaos in de gaten, de overstap is nóg niet gemaakt maar zit er wel aan te komen. U merkt het onder meer aan de lagere prijzen die dan gaan gelden, iets wat volgens de fabrikant op een warm welkom bij klanten kan rekenen.

1 reactie

  1. Ik kende dit merk niet. Aparte modellen. Is het een gewone basreflex of toch een hoorn. Is het een Ridthaler subwoofer of toch gewoon gesloten.

    Alleen je uitspraak over de mentaliteit van de gemiddelde Zwitser deed mijn wenkbrouwen optrekken, 2e wereldoorlog, rechts populisme en voetbal.

Geef een antwoord