Review Hypex nCore 400 bouwpakket

in Hi-Fi (968) | Reviews (745) | Hifi recensies (336) | Versterkers (105) | Eindversterkers (26) |


Hypex nCore 400

Intro

 • Alpha-Rating

 • Beoordeeld 4.5 sterren
 • Absurd goed
650 (ex btw)

 • Hypex nCore 400 mono kit
 • Getest door:
 • Gepost op: :
 • Laatst aangepast: 2017-01-18

Conclusie:

Het is een bijzonder product, deze mono bouwkit van Hypex. De nCore modules leveren 400 watt, wat ruim voldoende is voor bijna alle luidsprekers. De versterkers presenteren met indrukwekkend veel detail. De beeldvorming is strak en opmerkelijk 3D. De speakers verdwijnen zonder moeite. En dat geeft veel focus op de muziek. Zoals het hoort. De klankbalans neigt naar fris. Dus wel even matchen op de speakers en set.

Let er wel op dat er alleen XLR-ingangen zijn. En dat u wel even goed moet nadenken bij het bouwen. Niet alles staat gedocumenteerd. Dat hoeft niet erg te zijn natuurlijk.

Eindelijk… we kunnen wat schrijven over de klankmatige eigenschappen van de Hypex nCore 400 kit van Hypex. We hebben ze even flink ingespeeld en in meerdere set-ups gebruikt om er wat van te kunnen zeggen. Zoekt u de ‘bouw-review-video’, dan kunt u beter hier kijken.

Het mag gerust bijzonder genoemd worden: een bouwpakket op basis van de high-end Hypex nCore 400 modules voor het bedrag van 650 euro (ex btw) per monoblok. Dit zijn modules die u ook terug vindt in veel duurdere versterkers. We hoeven geen namen te noemen, want iedereen weet dat nCore overal gebruikt wordt. En nu haalt u voor 1300 euro (ex btw) een setje mono’s in huis met een vermogen van 400 watt (4 Ohm). Enige dat u nog moet doen, is ze in elkaar zetten. Maar ach: ook dat is zeker geen straf. Want wat is er nu leuker dan uw eigen versterker maken? Wij hebben in ieder geval plezier beleefd!

Inspelen maar!

We hebben na het monteren van de versterkers – wat overigens helemaal niet zo lastig is – de mono’s een tijd lang laten spelen. En dat hebben ze nodig. De eerste week klinkt het geheel toch wat ruw en opdringerig. Het komt niet echt lekker los van onze Focals. Maar geduld loont, want na zo’n 100 uur horen we verschillen. Iets meer detail en vooral meer lucht.

De oplettende lezer weet dat we net verhuisd zijn. Dat heeft als consequentie gehad dat we even een onderbreking hebben gehad in de speelperiode. De afgelopen week heeft de set echter weer gespeeld. Kortom: er staat zeker 300 uur op de teller van deze mono’s. En dat moet voldoende zijn voor een beoordeling.

Goed

Zeer detailrijk

Prachtig losse presentatie

Mooi open klankbeeld

Minder goed

Alleen XLR ingangen

Handleiding mag beter

Klankbeeld is wat fris

 • Beste Jaap,

  Alweer een heel heldere en informatieve review van een niet alledaags product aan een haalbare prijs (typisch Alpha Audio).
  Kan je aangeven hoe deze Hypex Ncore 400 qua SQ zich verhoudt tot de versterkers uit jullie laatste multitest (Moon, AVM, Naim, Hegel)
  Wellicht niet gangbare vergelijking tussen een eindtrap en een geïntegreerde versterker maar ben benieuwd of de Hypex er uit springt qua SQ tegenover de ‘klassieke’ en populaire versterkers.

  Keep on going
  Geert

  • Dag Geert,

   Dank je wel voor je reactie. Leuk te horen!

   Ik denk dat de nCore 400 prima mee komt, als is het wel de meest analytische van het stel. De AVM zal in de buurt komen op gebied van presentatie. Deze is echter wel een tikkie warmer. Wellicht door de voortrap.

   Ik zou de nCore het liefst combineren met een buizen voortrap. Dat lijkt me echt magisch. Ik ga dat zeker nog een keer proberen!

    • Je hebt dit al eens aangegeven. Wie zou de importeur moeten zijn? Ik kan die nergens vinden voor Nederland of de benelux. Als er geen importeur is, is het voor ons niet interessant het te testen ivmm verkrijgbaarheid.

     • Er is inderdaad (nog) geen importeur, maar is dat echt noodzakelijk? Bestellingen vanuit NL kunnen gewoon rechtstreeks bij de producent gedaan worden. Dit is een trend die we steeds meer zien, niet alleen bij hifi…geen tussenhandel (en marge)

      • Wij werken eigenlijk – nog – niet met merken die geen importeur of service-beleid in NL hebben. Dat heeft echt te veel haken en ogen.

 • Ik kan me helemaal vinden in de conclusies. Direct na het bouwen, was ik bang dat het toch niet de geluidskwaliteit bood die ik verwachtte. Maar na een weekje spelen, klaarde het hele klankbeeld op en viel alles op zijn plek. Wat een fantastische eindversterkers. Met een zeer goede – ietwat warme – voorversterker van Classé op Pioneer TAD speakers het beste dat ik ooit in huis heb gehad!

 • Het is dan geen 2x mono meer maar bespaart aan kosten als je 2x Ncore op èèn voeding aansluit. Hypex verkoopt daar een speciaal aansluitbordje voor. Ik denk dat het zelfs in èèn kast past en dan ben je voor €1.000,- klaar. Ik schat in dat de voeding dat wel aankan, op normaal volume mogelijk niet merkbaar.

  Ik ben benieuwd of het ook zo goed klinkt bij ‘moeilijker’ en laagomiger luidsprekers, is het daar gevoelig voor.

 • Geef een reactie

  U dient aangemeld te zijn indien u iets wilt schrijven.


  Gerelateerde items? Zie ook: