Review Audioquest Nighthawk en NightOwl Carbon

in Personal Audio (292) | Reviews (746) | Personal Audio Reviews (128) | Hoofdtelefoons (94) | Over Ear (52) |


Audioquest NightOwl

Intro

 • Alpha-Rating

 • Beoordeeld 4 sterren
 • Super!
699

 • Audioquest Nighthawk en Nightowl
 • Getest door:
 • Gepost op: :
 • Laatst aangepast: 2017-01-25
 • Comfort
  Schrijver: 100%
 • Afwerking
  Schrijver: 90%
 • Weergave
  Schrijver: 75%
 • Prijs
  Schrijver: 75%

Conclusie:

Deze twee Audioquests zijn een interessant duo. Laten we beginnen met de mooie punten. We kennen eigenlijk geen hoofdtelefoons die lekkerder zitten. Je voelt hem gewoonweg niet. De druk op het hoofd is perfect, de kussens heerlijk zacht en het gewicht is laag genoeg om niet te irriteren.

Dan de afwerking: indrukwekkend goed. Het hout is prachtig door de ‘vloeibare giettechnologie’. De unit zit er mooi ingeschroefd en het vilt er omheen is mooi erop aangebracht. Daarop zitten de verwisselbare kussens: geen schroef te zien dus.

De ophanging van de oor-cup werkt als een trein: hij zet mooi naar het hoofd en er is bijna geen kabelgeluid te horen. Perfect dus. De kabel mag echter wat langer en minder stug. Die irriteerde soms. Hij mag wat langer én minder stug. We weten dat Audioquest een heel goede kabel wilde meeleveren – ze moeten hun naam wel eer aan doen – maar wellicht is het een idee om twee versies mee te leveren; net als bij de eerste versie.

Welke is nu mooier? Dat is gewoon niet te zeggen. Het is gewoonweg een kwestie van smaak. Beide versies hebben namelijk voor- en nadelen. Welke eigenschappen ze hebben, staat uitgebreid in de recensie.

Audioquest kennen we vooral van de kabels. En wellicht van de jitterbug. Maar dat ze ook hoofdtelefoons en inmiddels een aardige serie power-producten maken, zal niet iedereen weten. Wij testen de Nighthawk en Nightowl Carbon.

We hebben vorig jaar al de eerste serie Nighthawk getest. Een prachtig gemaakte hoofdtelefoon. En een draagcomfort om van de smullen… wat zit die hoofdtelefoon lekker zeg. Maar de sound vonden we destijds wat aan de ontspannen kant. Hij miste wat sprankeling.

Nu heeft die tuning wel een reden: iedereen kan er uren naar luisteren zonder ooit moe te worden. En dat is heel wat waard. En laten we eerlijk zijn: er zijn talloze merken die veel hoog en detail produceren om indruk te maken. Echter gaat dat (vaak) op lange termijn wel tegenstaan. Audioquest kiest hier de ‘hard way’ door niet op die trend in te spelen.

Tuning

De nieuwe ‘Carbon’-versie van de Nighthawk – zie hier onze video – biedt meer dan alleen maar een nieuwe kleur; de oude heeft een houtkleur-afwerking, de nieuwe is groen-metallic. Dat schijnt wat beter te werken in de markt.

Er is ook akoestisch wat getuned. De unit is gelijk, maar de bracing in de ear-cup en ventilatie is wat aangepast. Ook zijn er nu twee pads beschikbaar: een gladde en een suède versie. Deze maken ook een subtiel klankmatig verschil.

Tenslotte is de kabel aangepakt. De solid-core kabel klinkt weliswaar geweldig: hij gaat ook gemakkelijk stuk. Audioquest heeft daarom nu een stranded kabel geleverd die qua eigenschappen heel erg in de buurt moet komen. Het is een behoorlijk dikke en wat stugge kabel geworden. Wij gokken dat niet iedereen fan gaat zijn. Niet vanwege de klank, maar wel vanwege de stugheid en lengte… hij is wat kort.

Goed

Erg mooi gemaakt

Mooie levering

Zit ontzettend comfortabel

Minder goed

Nighthawk wat tam

Nightowl tikkie gekleurd in het laag

Kabel is stug en wat kort

 • Je noemt de Nighthawk wat “tam” maar ik noem het meer vlak, geen vlees nog vis, Voor het geld zijn er veel uitgesprokenere hoofdtelefoons te koop.

 • Hallo,
  Audioquest heeft verteld dat met het gebruiken van de nieuwe earpads en kabel bij de originele nighthawks, je het verschil tussen de carbon en originele bijna niet kunt horen. Ervaart u dit? Ik ga ervan uit dat de nieuwe carbon versie het niet waard is als je al de originele al hebt.

 • Geef een reactie

  U dient aangemeld te zijn indien u iets wilt schrijven.


  Gerelateerde items? Zie ook: