web analytics

Oppo brengt UPD-203 4K Blu-ray-speler uit

De Oppo UPD-203 4K Blu-ray-speler

De nieuwe Oppo UPD-203 Blu-Ray-speler ondersteunt schijven met 4K-content en HDR. Ook over de geluidskwaliteit is nagedacht.

Hebt u toevallig een nieuwe 4K-televisie in de huiskamer staan, dan hebt u vast al ontdekt dat er – zeker via de kabel – maar weinig 4K-content valt te consumeren. Om echt het onderste uit de kan te halen qua beeldkwaliteit is dan ook een 4K-bron nodig. Dat zou bijvoorbeeld een Blu-ray met een film in 4K-resolutie kunnen zijn. En om die af te spelen komt deze Oppo UPD-203 goed van pas. Het is een moderne, veelzijdige Blu-ray-speler die over alle mogelijk denkbare features beschikt. Zo is HDR (High Dynamic Range) ondersteund, wat voor een indrukwekkende kleurenpracht moet zorgen. Het apparaat beschikt over twee HDMI-uitgangen: HDMI 1.4 voor koppeling aan oudere tv’s, projectoren en receivers en HDMI 2.0 voor koppeling aan de nieuwste apparatuur. Praktisch zijn de aanwezige USB 3-poorten, hiermee kan media vanaf bijvoorbeeld een geheugenstick worden afgespeeld.

Geluid

Oppo heeft ook aan geluidsliefhebbers gedacht. Zo is er voorzien in een 7.1 analoge uitgang, aangestuurd door ‘Velvet Sound’ DAC’s van AKM. Als vanzelfsprekend worden Dolby True HD, Dolby Atmos en veel meer hierdoor moeiteloos verwerkt. Ook heeft de DAC geen moeite met DSD64/128 of meerkanaals DSD64. De speler kan overweg met audiofiele bestandsformaten als FLAC, AIFF, APE, WAV en ALAC. De speler is geoptimaliseerd voor het afspelen van schijven en bestanden. In ontvangst van streams is niet voorzien. Maar dankzij een HDMI 2.0-ingang kunt u dat alsnog realiseren met een externe streaming-ontvanger. De UPD-203 is leverbaar vanaf begin komend jaar en kost $549.

Gerelateerde berichten

Dune HD Max

Dune HD Max

VIDEO – We bekijken veel streaming audio producten op Alpha Audio, maar streaming video eigenlijk nooit. Logisch: we zijn geen video-website. Echter: er zijn wel veel mediaplayers op de markt. En die kunnen ook audio streamen. Vaak zijn ze niet sterk op dat vlak, maar de Dune HD Max lijkt een uitzondering te zijn. Wij […]

Geef een reactie