Nieuwe ME1-K speaker plus standaard van TAD

De nieuwe TAD-speakers op de bijbehorende voet

TAD ofwel Technical Audio Devices Laboratories presenteert de nieuwe ME1-K speaker plus bijbehorende standaard, de ST3-K

TAD houdt het design van de Evolution-series duidelijk in het achterhoofd bij de nieuwe ME1-K. U treft er een 16 cm woofer in aan, plus een tweeter en een 9 cm middentoner. Dit laatste exemplaar is een zogeheten CST-type, wat weer staat voor Coherent Source Transducer. Het idee is dat deze techniek volgens de fabrikant bijdraagt aan ‘onderdompeling’  in de muziek en een geluidsbeeld dat staat als een huis. De behuizing van de compacte speaker is gemaakt van onder meer berkenhout multiplex. Aan de zijkanten zijn twee stalen platen gemonteerd.

Ruimbandig

Het frequentiebereik van de ME1-K loopt van 35 Hz to 60 kHz. De crossover-frequenties in dit driewegsysteem liggen op 420 Hz en 2,5 kHz. De gevoeligheid bedraagt 85 dB en de nominale impedantie is 4 Ohm. Een paartje kost $12.495

Gerelateerde berichten

Polk Audio TSx110b black

Polk Audio: nieuwe TSx-Serie home theater luidsprekers

Polk Audio introduceerde begin 2008 zijn high-performance, high-value TSi luidsprekerlijn. Vijf jaar later brengt Polk deze opnieuw uit, maar is deze populaire lijn volledig opnieuw ontworpen. Een nieuwe behuizing, verbeterde basweergave, een nog groter dynamisch bereik, verbeterde beeldvorming, grotere detaillering, superieur rendement ? en een nieuwe naam.

PlayStation 4 krijgt officiële afstandsbediening

De PlayStation 4 is veel meer dan alleen een gameconsole. Menigeen speelt er via Netflix en andere apps films op af of streamt muziek via Spotify. Bediening via de controller is niet altijd even handig, want de batterij gaat nogal snel leeg. Om die reden brengt Sony een afstandsbediening voor de PlayStation 4 uit.

1 reactie

Geef een reactie